Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2019 17:19   Güncelleme : 20-05-2019 17:19

Sele Sepet Top Kandil Coşkuyla Kutlandı

Bafra’da 600 yıllık gelenek olan "Sele Sepet Top Kandil Şenliği” farklı etkinlikler ile kutlandı.

Sele Sepet Top Kandil Coşkuyla Kutlandı

Bafra Gençlik Merkezi önünde başlayan Fener Alayı ve çocukların Atatürk Bulvarı’nda maniler söyleyerek yürümesiyle başladı. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda etkinlik devam etti.

Sele Sepet Kutlamalarının gerçekleştiği 15 Temmuz< Demokrasi Meydanı’nda konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, her yıl Ramazan ayının 14’dünü 15’ine bağlayan gece ilçemizde yüzlerce yıldır sele sepet top kandili şenlikleri yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün Samsun başta olmak üzere 81 ilimiz, KKTC ve milletimizin yoğun olarak yaşadığı ülkelerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Bizler de Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının, Milli Mücadelemizin başlamasının 100. Yılını Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımları ile Samsun’da gerçekleşen programda kutladık.

Bugün ilçemiz için ayrı bir anlamı olan gün, Sele Sepet. Bu geleneğin yaklaşık 600 yıldır devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Yıllardır süregelen bu geleneği çocuklarımız sayesinde sürdüreceğiz. Bu akşam için değişik etkinlikler hazırlayarak çocuklarımızın ilgisini çekip geleneğimizi öğrensinler ve yaşatsınlar istiyoruz. Onun için burada program düzenleyerek çocuklarımız, aileleri ve tüm hemşerilerimizle birlikte olmak istedik. Geçtiğimiz günlerde okullarda sele sepet top kandili ve kitapçık dağıttık. Çocuklarımız bu akşam kendi mahallesinde sokağında geleneği yaşatmak için iftar sonrası maniler söyleyerek komşularını ziyaret etti ziyaret ettikleri evlere güzel dileklerde bulundular, şeker ve harçlık topladılar ve şimdi burada hep birlikte eğlenecekler. Bu geleneği hep birlikte devam ettireceğiz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.”

Konuşmanın ardından şenliklerde çocuklara balon ve şeker ikramlarının yanı sıra Hacivat Karagöz, animatör eşliğinde yarışmalar, kukla gösterisi, ateşbaz Show, şişme oyun grupları, yüz boyama, ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Eğitim Birsen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

adminadmin