Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-09-2019 09:45   Güncelleme : 03-09-2019 09:45

Selin faturasını belediyelere kesen DSİ KATÜ’nün raporuna sahte imza atan Samsun büyükşehir belediyesi eski genel sekreter yardımcısına Neden sessiz kalmıştı!

Selin faturasını belediyelere kesen DSİ KATÜ’nün raporuna sahte imza atan Samsun büyükşehir belediyesi eski genel sekreter yardımcısına Neden sessiz kalmıştı!

Samsun Salıpazarı ve Terme’de meydana gelen sel afetinin faturasını belediyelere kesen DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’un Ayvacık İlçesinde bulunan Suat Uğurlu Barajına 470 metre yakınında baraj gövdesini tehlikeye atarak açacağı taş ocağına olur alabilmek için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne hazırlattığı rapora sahte imza atarak Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’ne verdiği ortaya çıkmasına rağmen bu sahtekârlığa sessiz kalmıştı.

2017 yılında gerçekleşen olayda,

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’un Ayvacık İlçesinde bulunan Suat Uğurlu Barajına 470 metre yakınında taş ocağı açılabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü tarafından istenen, “Samsun İli Çarşamba İlçesi Ordubaşı Mahallesi Mevkiinde işletilmesi planlanan II-A Grup 3343078 Erişim numaralı Bazalt hammadde sahasındaki kaya kütlelerinin parçalanması için çevrede bulunan Suat Uğurlu Barajı Bent gövdesi ve çevre yapı birimlerine zarar vermeyecek patlamalı kazı tasarım Projesi, Vibrasyon ölçümlerinin yapılması ve ölçüm verileri sonucunda patlatma paterni oluşturulması için Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığına hazırlattığı sismik ölçüm ve akredite edilen değerlendirme raporunu rapor hazırlanmadan elde ederek hazırlayanların sahte imzalarını atmıştı.

DEVLETİN ÜNİVERSİTESİNE SAHTECİLİK

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü tarafından istenen sismik ölçüm ve akredite edilen değerlendirme raporunu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ferdi Cihangir, Prof. Dr. Ayhan Kesimal ve Doç. Dr. Bayram Erçıkdı’ya hazırlatmak üzere adı geçen öğretim görevlilerini Samsun İli Çarşamba İlçesi Ordubaşı Mahallesi Mevkiinde araştırma yaptırarak bir rapor hazırlamasını istedi.

Öğretim Görevlilerinin Karadeniz Teknik Üniversitesi Döner Sermaye Projesi olarak hazırladığı raporu henüz tamamlanmadan ve proje sorumluları tarafından imzalanmadan ham haldeyken ele geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, raporun sonuç kısmını değiştirerek ve sahte imza atarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’ne verdi.

SONRA NE OLDU?

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt’un 08.06. 2017 tarihli üst yazısı ve sahte imzalar ile verdiği 07.06.2017 tarihli raporun sahte olduğu DSİ yetkilileri tarafından fark edilerek raporu hazırlayan proje sorumlularına durum bildirildi.

Proje sorumluları raporun henüz tamamlanmadığını, imzalanmadığı ve üzerinde çalışıldığını belirterek, DSİ’ye verilen rapordaki imzaların kendilerine ait olmadığını ifade ettiler.

Bunun üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sahte imzalı rapor hakkında hukuki işlem yapmak yerine yetkilerini aşarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden raporun orijinalini getirmeleri için süre verdiler.

GERÇEK RAPOR GELDİ AMA

Mustafa Yurt imzasıyla 08.06.2017 tarihinde verilen sahte rapordan tam 4 gün sonra gerçek rapor gelmişti.

Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’nün Samsun Büyükşehir Belediyesine yazdığı olur yazısında Mustafa Yurt’un 08.06.2017 tarihli rapor teslim tarihine atıf yapılıyor olmasına rağmen gerçek raporun hazırlanma tarihi proje sorumlusu öğretim görevlileri tarafından 12.06.2017 olarak raporun sonunda belirtilmişti.

GERÇEK NASIL ORTAYA ÇIKTI

Elektronik Yazışma sistemine 08.06.2017 tarihinde giren sahte rapor gerçek raporun geldiği tarihte yenisiyle değiştirildi ancak sisteme giren üst yazıyı değiştirmeye kimse cesaret edemedi.

Böylece 08.06.2017 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’ne verilen raporun tarihi sistemde 12.06.2017 olarak görünmeye başladı.

Taş ocağı oluru ise sahte rapora göre alınmış oldu.

DSİ NEDEN SESSİZ KALMIŞTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’un Ayvacık İlçesinde bulunan Suat Uğurlu Barajına 470 metre yakınında taş ocağı açılabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü tarafından istenen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ferdi Cihangir, Prof. Dr. Ayhan Kesimal ve Doç. Dr. Bayram Erçıkdı tarafından hazırlanan Samsun İli Çarşamba İlçesi Ordubaşı Mahallesi Mevkiinde işletilmesi planlanan II-A Grup 3343078 Erişim numaralı Bazalt hammadde sahasındaki kaya kütlelerinin parçalanması için çevrede bulunan Suat Uğurlu Barajı Bent gövdesi ve çevre yapı birimlerine zarar vermeyecek patlamalı kazı tasarım Projesi’ni gerçeğinden 4 gün önce resmi makama vermiş olmasının sorumluğunu üstelenerek istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

Suat Uğurlu Barajı Bent gövdesi ve çevre yapı birimlerine zarar verecek patlamalı kazı tasarım Projesi’ne izin veren DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün yaşanacak bir felakette faturayı kime keseceği merak ediliyor.

GERÇEK BELGE

SAHTE BELGE

adminadmin