Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2020 11:00   Güncelleme : 04-01-2020 11:00

Sen Yandaşsın Diyerek Ödeme Yapmadı Atakum Belediyesi’nin Vicdansız Başkanı Cemil Deveci

31 Mart seçimleri öncesinde AKP'li Atakum Belediyesi'ne yemek ve et satışı yapan firma Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin “Sen yandaşsın. Sana ödeme yapmıyorum” diyerek alacağını ödememesi üzerine iflasını duyurdu.

Sen Yandaşsın Diyerek Ödeme Yapmadı Atakum Belediyesi’nin Vicdansız Başkanı Cemil Deveci

36 ÇALIŞANI OLAN FİRMAYI İFLAS ETTİRDİ!

Belediye'nin CHP'ye geçmesinin ardından Atakum Belediyesi’nin yeni Başkanı Cemil Deveci’yi makamında ziyaret ederek alacaklı olduğunu belirtmiş olmasına rağmen yeni yönetim nakliye faturalarının ortada olmadığı ve bu kadar eti depolayabilecek soğuk hava deposunun ilçede bulunmadığını iddia ederek ödeme yapmamıştı.

Başkan Deveci, firma sahibine ise “Sen yandaşsın sana ödeme yapmıyorum” dediği öğrenildi.

SAVCILIK HAKLI BULDU AMA FİRMA İFLAS ETTİ

Gökhan Güler’in sahibi olduğu ve 2013 yılında kurulan Cook’inn Catering isimli yemek ve et firması, Atakum Belediyesi’ne 2018 ve 2019 yılının ilk 3 ayında et ve yemek hizmeti verdiği ancak 1 milyon 200 bin lira tutarındaki alacağını tahsil edemediği belirterek mahkemeye başvurmuştu.

Öte yandan Savcılık Atakum Belediyesi’nin İmar İnşaat AŞ’nin önceki dönem yöneticileri için açmış olduğu usulsüz yollarla, naylon fatura ile 37 Bin 500 kg et alındığı iddialarına ‘koğuşturmaya yer yoktur’ diyerek dosyayı kapatmıştı.

Deveci’nin açıklamalarıyla ulusal medya tarafından defalarca haber yapılan ‘Belediyeye ait Atakum İmar İnşaat Şirketi'nin seçimden önce 1 milyon 628 bin 625 lira ödeyerek 37,5 ton lop et alımı yaptığı’ iddiaları, Atakum Belediye Başkan Vekili tarafından satın alınmayan mal veya hizmet alınmış gibi fatura edilmesi ve sahte belge düzenledikleri iddiasıyla yapılan suç duyurusu savcılıktan geri dönmüştü.

Savcılık suç duyurusuyla alakalı olarak şüpheliler hakkında gerekli vergi incelemeleri yapılması için küçük ve orta ölçekli mükellefler grup başkanlığına müzekkere yazdı. 

YETERLİ DELİL SUNAMAMIŞLAR

Müzekkereye verilen cevap neticesinde, suçun işlendiğini ortaya koyacak deliller bulunamadı.

Böylece Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin usulsüz yollarlar, naylon fatura ile 37 Bin 500 kg et alındığı iddiaları yalan çıktı.

Firma sahibi Güler, alacak davasının 24 Aralık'a ertelenmesi üzerine, “Borcunu ödemeyen Atakum Belediyesi nedeniyle bu işletmede çalışan 36 kişi işsiz kalmıştır. Kapatıyoruz” yazan bir pankart yazdırıp iş yerine astı.

MAL VARLIĞI KAÇIRILDI İDDİASI

İşletme Sahibi Gökhan Güler, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin belediye şirketi olan İmar İnşaat Şirketi’ni kapatıp 15 milyon lira değerindeki mal varlığını yeğeni üzerine kurdurduğunu ve yeni belediye şirketini üzerine geçirdiğini belirterek, “Atakum Belediyesi’nden 40 firma daha alacaklı durumda. 20 firma ayakta durabilir ama diğer firmalar da iflas ederler” dedi.

adminadmin