Güncel
Giriş Tarihi : 28-02-2019 12:00   Güncelleme : 28-02-2019 12:00

‘Şerefsiz’ Diyen Erciş, Ceza Alan Sak

‘Şerefsiz’ Diyen Erciş, Ceza Alan Sak

17-25 Aralık darbe girişiminin ardında FETÖ’nün oluşturduğu yasa dışı ses kayıtlarını yayımlamak suçundan yargılanan Eren Erdem’e “Şerefsiz” diyen Emre Erciş’in beyanı Gazeteci Şükrü Sak’ın başını yaktı. Erciş’in sözlerine bir yazısında ver veren Sak, 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erciş hakkında ise herhangi bir dava dahi açılmadı.

Gazeteci Şükrü Sak’ın başı FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpas sürecinde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği gerekçesiyle yargılanan Eren Erdem hakkında yaptığı bir haber yüzünden başı belaya girdi. 28 Temmuz 2016’da Eren Erdem hakkında kaleme aldığı “Eren Erdem’i nasıl bilirsiniz?” başlıklı yazıda Erdem’in aile dostu gazeteci Emre Erciş’in, Erdem hakkındaki ifadelerine yer vermesi, Sak’ın hakaret suçlamasıyla yargılanmasına neden oldu. Erdem hakkında “şerefsiz” diyen Erciş hakkında herhangi bir işlem yapmayan yargı Sak’ın söz konusu ifadelere yer vermesini hakaret suçuna iştirak olarak değerlendirerek Sak’a 14 ay hapis cezası verdi. Hakkında verilen kararın haksız ve taraflı olduğunu söyleyen Sak, ”Ortada bir hakaret varsa ki mahkeme olduğunu iddia ediyor o zaman hakareti yapan kişi hakkında değil de neden o ifadeleri yayımlayan benim hakkımda açılıyor” diye soruyor.

Karar taraflı ve teamüllere yüzde yüz zıt

Şükrü Sak, hakkında verilen kararın inanılmaz bir şekilde taraflı ve bilinen teamüllere yüzde yüz zıt bir karar olduğunu dile getirdi. Eren Erdem’e laf söyleyenin kendisini olmadığını kaydeden Şak, laf söyleyen Kişinin Erdem’in “aile dostu” olan gazeteci arkadaşı Emre Erciş olduğunu dile getirdi. Sak, “Kaldı ki gerekçeli kararda da söz konusu edilen ifadelerin Erciş’e ait olduğu kabul ediliyor, benim de ona “iştirak ettiğim” için dikkat edin lütfen iştirak ettiğim için, hakaret suçunu işlediğim belirtiliyor” dedi. “Peki Erciş’e bundan dolayı dava açıldı mı?” diye soran Sak, “Hayır. Ben bir gazetecinin malûm bir siyasetçi ile ilgili iddialarını haber olarak yorumladığım için ceza alıyorum” diye konuştu.

Erciş’e ceza yok bana var

Sak, gerekçeli kararda ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ denildiğine dikkat çekerek “ Bu tamamen yanlış, eğer öyle olsaydı, Emre Erciş’e de dava açılması gerekirdi” ifadelerini kullandı. Ortada çok büyük bir tuhaflık olduğunu belirten Sak, “Söz konusu ifadeleri Erciş söylediğinde “iltifat”, ben “Bakın böyle iddialar var” dediğimde “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” kabul ediliyor” şeklinde konuştu. “Varsayalım ki bu bir hakaret, peki böyle bir şeye 14 ay ceza nerede görülmüş, bunun herhangi bir örneği, emsali var mı? diye soran Sak, “Bunları göz önüne aldığımız zaman, bu kararın ne kadar taraflı ve kanun sınırlarını zorlayan bir karar olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor. Tabii olarak bizim “Bu nedir yahu!” tepkimiz de anlaşılabilir” ifadelerini kullandı.

20 sene önceki dava ile irtibatlandırdılar

Gerekçeli kararda, kendisinin 20 sene evvel 28 Şubat postmodern darbe sürecinde aldığı bir cezanın söz konusu hakaret davasıyla suçta tekerrür denilerek irtibatlandırıldığını dile getiren Sak, “İndirim, erteleme gibi hususları iptal ederek, hapis cezasının “cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre infaz edilmesine” deniliyor” diye konuştu.

Milat

adminadmin