Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-06-2017 08:36   Güncelleme : 09-06-2017 08:36

Sertifikalar Başkan Taşçı’dan

Atakum Belediyesi 10. Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İş ararken, işveren olan kursiyerlerimiz gurur duyuyoruz” dedi.

Sertifikalar Başkan Taşçı’dan

Atakum Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen 10. Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan 25 girişimci adayı, sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan aldı. Bugüne kadar gerçekleştirilen 10 farklı kursta, 280 girişimci adayına sertifika verdiklerini söyleyen Başkan Taşçı, “Geleceğin iş adamları, iş kadınları, bu kurslardan çıkıyor. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra, hem iş yeri sahibi oluyorlar hem de istihdama katkı sağlıyorlar. Bunun gururu da bize yeter” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Kursunun öneminden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 10. kez bu önemli kursu Atakumularla buluşturduklarını söyledi.Kursun, girişimci adayları için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “Girişimcilik Kurslarımız ile yeni iş yeri açmak ve hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlamak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz kurslar sonucunda 280 vatandaşımızı sertifika sahibi yaptık. Devletimizin yeni girişimcilere sağladığı imkanlardan faydalanabilmek adına önemli bir etken olan bu sertifikalar ile onlar da iş hayatına atılacak. Kurslarımıza katılarak sertifika alan çok sayıda vatandaşımız işyerlerini açmaya başladı. Geçmiş dönem kursiyerlerimizden sık sık açılış daveti geliyor. İş ararken işveren olan girişimci adaylarımızı kutluyorum Geleceğin iş adamları, iş kadınları, bu kurslardan çıkıyor. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra, hem iş yeri sahibi oluyorlar hem de istihdama katkı sağlıyorlar. Bunun gururu da bize yeter” diye konuştu.

 

Kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hangi alanlarda girişimde bulunacakları hakkında bilgi aldı. Başkan Taşçı, daha sonra kursiyerlerle birlik hatıra fotoğrafı çekindi.

adminadmin