Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-02-2017 12:52   Güncelleme : 14-02-2017 12:52

Sevgilinin Kalbinden

Siz Cennet neden yaratıldı zannediyorsunuz?

Sevgilinin Kalbinden

 

Eğer bu yorgun ve yaşlı dünya bir damla şehit kanının manevi ağırlığını taşısaydı acaba, Rabbim bu sonsuz konaklama tesisini yaratır mıydı ? 

Şehitlerimizi peygamberlerle komşu yapar mıydı? Vatan; içine gömüldüğün tek kişilik insan sevgisinin yalnızlığını milyonlarla paylaşmak ve onun uğruna ölürken dillerde slogan olarak kalabilmektir.

Sloganlarımız Allah’a ettiğimiz dualarımızdır. Şunu da unutmayalım ki orduların koruyamadığını dualar korur.-İlim herkesin malı, irfan ise sadece ariflerin malıdır.-

 Allah ı yalnızca düşünürsen çıldırırsın.

 Eğer (Onu) hissetmeyi denerden ona kalbinde yer ayırmış olursun.Böylelikle onun sonsuzu senin sonsuzun olur.Dünyada iken güzel ahlak ahirette iken mükafat.

Bilim ve felsefe düşünce alanı, şiir ve namaz ise hissetme alanıdır. Namazı sevgiliye (Allah a) karşı edebiyat (Aşk) yapar gibi kılmalıyız. Kulun namazda yaptığı en müthiş edebi sanat “ Vecd” dir.

Göndere çektiğimiz o şanlı bayrak, cennette bize verilecek olan mükafatın garantisidir.Tabii ki özgürce dalgalanması şartıyla.

Gerçek aşk ; ruhun maddeden koparak kendi miracını sevgilinin kalbinde tamamlamasıdır.Aşk; toprağın üstündeki tutkunun, toprağın altındaki hurilere rağmen devam etmesidir.Aşk; en az melekler kadar bu duyguya sadık kalıp sevgilinin kalbinden cenneti seyre koyulmaktır.Vatan bayrağımızın üstündeki kırmızıya kanımızla yaptığımız şahadet katkısıdır.Aşk; tek bir çiçeğin kokusuna meftun olup bütün çiçeklerde o kokunun izini beyhude bir şekilde sürmektir.Vatan sevgisi ise göndere çektiğin bayrağın rüzgarıyla ruhunun titremesidir.Aşk; bir kalbe iki ruhun sığmasıdır.Aşk; hayat denilen kısa metrajlı filmi sevgilinin ruhuna adamaktır.Vatan doğarken kulağına okunan ezan sesine sadık kalıp gerektiğinde “Allah,Allah” diyerek bu topraklar için canını feda edebilmek ve okunacak selayı da mükafat olarak kabul etmektir.Aşk; kalbin mayasında sevginin kendine bir paha biçmesidir.Aşk; hiçbir zaman bitmeyecek olan bu günde yarının gelmeyeceğini bilmektir.Aşk; küçük harflerle okuduğun şiirde büyük harflerle” seni seviyorum “ diyebilmek ve hayat devam ettiği müddetçe o iki kutsal kelimenin sıcağında mutlu kalabilmektir.

       Şiir; ruhun kendini kalbin ahengine bırakmasıyla sevdanın şerbetini aşıklara içirmesidir.

Akıldan gönüle inen bilgi sağduyuyla taçlanmazsa barış hayal olmaktan öteye geçemez.

Vatan sevgisi; kalbini içine gömdüğün bayrağın kırmızısında nabzının atması ve ülken uğruna tankların altını ana kucağından daha sıcak bulmasıdır.

 Gerçek bilge; öfkesinin ateşinde sabırla ruhunu terbiye edebilendir.

Aşk, kalplerin sıcağında hayatın yeniden anlam bulmasıdır.

Zamanın tiktakları ,kalbin tiktakları….

Zamanın tiktakları, kolunda taşıdığın uzay zaman eğrisi.

Kalbin tiktakları, şiirine sığdırdığın aşk-kelime eğrisidir.

Bazen kapatırım kendimi zihnimin hapishanesine, vicdanım hakimin yanlış kırılan kalemi,şiirlerim kendimi vurduğum voltalarımdır.Aşk; kalbin kanatlanarak kendine yeni bir ruh seçmesidir.Aşk;kuş tüyünden yapılmış bir kalemin senin maceranı sevgilinin kaderine kalp olarak eklemesidir.Aşk; kuştüyü bir yastıkta rüyasız bir uykuya dalıp sevgiliyle beraber sonuna kadar uyur-gezer olmayı göze alabilmektir.Vatan sevgisi toprağın üstünde onun uğruna giydiğin ateşten gömlekle açılan yaraların şehit olduktan sonra kevserle yıkanması gül bahçelerine dönmesidir.

Aşk bir mısraya gizlediğin macerayla ömür boyu o hazzı yaşamaktır.Namaz; hayatın anlamsızlığını ve fenalığını deneyimlemek ve senin Allah dan başka dostun olmadığını anlamaktır.Aşk; kalbindeki hissiyatı bilinçaltına ötelemek ve hayatı yarı uyanık rüyada gibi yaşamaktır.Namaz aldığın nefesteki hissettiğin huzurun ömür boyu tadını çıkarmaktır.Şiir;şairini arar kalbin kuytularında,Sevgi aşkın demini alır kalplerin titreşmesinde.Aşk; sevgilinin koynundayken aldığın kokuyla dünyayı solumaktır.

Aşk; düşlerin sağanağında kalplerin yıkanmasıdır.

Aşk; bir kişilik hayalin, iki kişinin hakikati haline gelmesidir.Aşk; hayalinde yağdırdığın yağmurla hakikatte iki ruhun ıslanmasıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

adminadmin