Güncel
Giriş Tarihi : 11-09-2017 12:22   Güncelleme : 11-09-2017 12:22

Sezai Karakoç'tan çok çarpıcı tespitler; İslam alemi bir araya gelerek zulme dur demeli!

Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç, İslam coğrafyasında yaşanan acı tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sezai Karakoç'tan çok çarpıcı tespitler; İslam alemi bir araya gelerek zulme dur demeli!

İslam aleminin bir araya gelmesi gerektiği zaruretinin altını çizen Karakoç,''İslam alemi bir araya gelip zulme ‘dur’ demek yerine, İslam düşmanlarından ve bu zulme sebep olanlardan yardım istiyor!'' ifadelerini kullandı.

Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'un açıklamaları şu şekilde:

Evet, İslam Âlemi tabii büyük sıkıntılar yaşıyor. Orada mesela bir azınlık bir nevi katliama tabi tutulurken bütün dünya seyirci kalıyor. İslam Âlemi de seyirci kalıyor. Evet, acı görüyor, acı duyuyor, üzülüyor fakat yine buna sebep olanlardan yardım istiyor. Hâlbuki bugün İslam âlemi kendileri bir araya gelse sadece dur demesi yeter. Fakat İslam âlemi bir araya gelip dur diyemiyor. Her biri tek tek zaten İslam’a düşman olanlara aman bunu durdurun diye yalvarıyor. Hâlbuki bir insan elinden geleni yapmakla mükellef, elinden gelmezse başkasından yardım ister. Biz İslam âlemi olarak Müslümanları korumaya muktedir değil miyiz ki Müslüman olmayan kesimde n batılılardan, şuradan, buradan ve hatta bu katliamlara, bu işgallerle, bu istilalara, bu birbirimizi kırmaya sebep olanlardan yardım istiyoruz.

İşte bütün bunlar gösteriyor ki biz İslam’ı aslında gerçeğiyle yaşamıyoruz. Gerçeğiyle yaşasak, mesela kişiler fert fert İslam’ı yaşasalar toplum da yaşar. Toplum yaşarsa devlet yaşar. Devlet yaşarsa İslam Milleti, İslam Medeniyeti yaşar, tüm İslam Âlemi, İslam Ülkesi yaşar. Fakat halkalardan biri koptu mu artık düzen bozuluyor. Bu nereden başlıyor. İlk bakışta sanki fertten başlıyor gibi. Önce fertler düzelsin diyoruz ve genellikle çalışmalar o yöndedir. Fert düzelirse toplum düzelir, toplum düzelirse devlet, o da düzelirse medeniyet, İslam Âlemi, İslam Milleti düzelmiş olur.

adminadmin