Gündem
Giriş Tarihi : 11-02-2018 12:19   Güncelleme : 11-02-2018 12:19

Sezgin Gümüş sordu; Samsunlu bürokratların şuçu ne

Kısa adı SAMKON olan Samsun Dernekler Konfederayonu son zamanlarda üç tane Samsunlu Genel Müdürün görevden alınmasına tepki gösterecek, başarılı genel müdürlerin görevden alınmasının sebebinin ne olduğunu sordu.

Sezgin Gümüş sordu; Samsunlu bürokratların şuçu ne

Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun’un yerli otomobil üretiminde Erzurum’a göre daha avantajlı bir şehir konumunda olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak en azından yerli otomobilin gövde kısmının Samsun’da yapılmasını talep ediyoruz” dedi

İstanbul'da 3 ay önce yapılan 2. Olağan Genel Kurulda güven tazeleyen Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, '2018 1. Medya Buluşmaları' kapsamında Samsun'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. ÖMÜ yerleşkesinde bulunan Hoşkadem Restoran’da düzenlenen kahvaltı programında konuşan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, sadece Samsun için değil, Türkiye için çalıştıklarını belirterek, devletin varlığı, milletin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak için var olduklarını söyledi.

BU KONUDA ÖNDER OLMAYA ÇALIŞTIK
Samsun için bazı kaygılar taşıdıklarını ifade eden Gümüş, “Hepimiz güzel şehrimiz Samsun’un peşinden koşuyoruz. Ortak derdimiz Samsun. Bizler gurbette yaşayan Samsunlular olarak, şehrimizdeki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Samsunla ilgili ne yazık ki bazı kaygılarımız var. Bunlardan bir tanesi yerli otomobil üretimi konusudur. Son yıllarda ülkemizde yerlilik ve millilik hakim. Bu anlamda da milli otomobil üretme kararı alındı. Bunun hak eden şehirlerden bir tanesi Samsun olması gerekirken, o tarihlerde bu işe talip olan şehirler arasında Samsun yoktu.' dedi.

SAMSUN ÇOK DAHA AVANTAJLI ŞEHİR
SAMKON'un oluşturduğu kamuoyuyla, Samsun'un yerli otomobile talip olan şehirler arasına girdiğini dile getiren Gümü;'Öğrendik ki yerli otomobillerin şarz bölümleri Erzurum’da üretilecekmiş. Erzurum da ülkemizin güzide şehirlerinden bir tanesi ancak ticari mantıkla baktığımız zaman Erzurum’u, Samsun’a göre en son yatırım yapılması gereken şehir olarak görüyoruz. Samsun, Erzurum’a göre son derece ticari avantajları olan bir şehir. Buradan devlet büyüklerimize seslenmek istiyorum. Belli ki bu tek bir şehirde yapılmayacak. En azından ana gövdenin Samsun’da yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

SAMSUNSPOR BİZİM ORTAK SEVDAMIZDIR
Toplantıda bir soru üzerine Samsunsporla ilgili düşüncelerini dile getiren Gümüş;'Samsun'u konuşurken, şehrimizin en büyük markası olan Samsunspor'u unutmamız mümkün değildir. Sayın Valimizin Samsunspor'la ilgili gösterdiği desteği ve ortaya koyduğu çabayı takdirle karşılıyoruz. Bizlerde Sayın Valimize İstanbul'da yaşayani Samsunlu olup i adamı olarak faaliyet gösteren isimleri bir liste halinde kendisine sunduk. Bu listeden ciddi bir kaynak çıkacağını kendilerine ilettik. Ayrıca her hafta İstanbul'da yaptığımız hemşehri buluşmalarında açılan hesaba para gönderdik.' diyerek sözlerini tamamladı.

SAMSUNLU BÜROKRATLAR GÖZ BEBEĞİMİZ
Ankara’da Samsunlu bürokratların yer alması gerektiğini kaydeden Gümüş, “Kentler, gurbete gönderdiği iş dünyası ve Ankara’ya gönderdiği bürokrasi ile irtifa kazanır. Ankara’daki bürokratlar, bizim göz bebeğimizdir. Ne kadar çok bürokratımız olursa Samsun devlet imkanlarından o kadar istifade eder. Son birkaç aydır Ankara’da ki 3 genel müdürümüz görevden alındı. Samsun’un her bir ferdi yüzde yüz yerli, yüzde yüz millidir. Devlet büyüklerimizin Samsun evlatlarından istifade etmelerini diliyorum. Siyasetçilerimizin de bu konuya duyarlılık göstermelerini talep ediyorum' eklinde konuştu.

adminadmin