Güncel
Giriş Tarihi : 21-11-2014 12:30   Güncelleme : 21-11-2014 12:30

Sigara izmaritlerinden bıktı, merdivenli yola kapı taktı

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresunlu Cafer Usta, evinin girişinin yer aldığı iki apartman arasındaki merdivenli yola atılan sigara izmariti ve paketleri nedeniyle kapı taktığı merdiveni yaya ulaşımına kapattı

Sigara izmaritlerinden bıktı, merdivenli yola kapı taktı

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresunlu Cafer Usta, evinin girişinin yer aldığı iki apartman arasındaki merdivenli yola atılan sigara izmariti ve paketleri nedeniyle kapı taktığı merdiveni yaya ulaşımına kapattı.

Çıtlakkale Mahallesi Batlama Caddesi'ndeki evinin giriş kapısındaki kendi mülkü olan merdivenli yoldan geçenlerin neden olduğu çevre kirliliğinden rahatsızlık duyan Usta, çareyi yolu ulaşıma kapatmakta buldu. Usta, iki apartman arasındaki merdivenli yolun alt kısmındaki girişe kapı taktı.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır aynı evde ikamet ettiğini söyledi.

Eskiye göre nüfusun artmasıyla merdivenli yolu kullanan insan sayısının da arttığını belirten Usta, "Buradan çok fazla geçen var. Burası sigara içme yeri de oluyordu. Sigarasını içen izmariti atıyor, paketi bitiyor atıyor, yere tükürüyor... Hepsi bu merdivenli yolda her gün oluyordu, bu nedenlerle burayı kapattık. Çünkü ailecek bu durumdan rahatsız olduk" dedi.

Merdivenli yola kapı takma kararını karşı apartmandaki komşusuyla aldıklarını dile getiren Usta, "Burası benim tapulu yerim. Vatandaşların geçmesinden bir rahatsızlığımız yoktu ama kirlilik olunca kapatmak zorunda kaldık. Şimdi çok rahatız" diye konuştu. 

"Akşam burası karanlık oluyor, babasından annesinden kaçan herkes gelip sigara içiyordu" diyen Usta, "Geç saatlere kadar burada oturuyorlardı. Çöpünden, tükürüğünden, sesinden, her ne geliyorsa aklınıza burada yaşanan her şeyden bıkmıştık" ifadesini kullandı.

adminadmin