Genel
Giriş Tarihi : 15-07-2016 16:03   Güncelleme : 15-07-2016 16:03

Siirt’te olağanüstü hal ilan edildi!

Siirt Valiliği, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğini sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla il merkezindeki Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleri ile 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat: 18:00 ‘den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Siirt’te olağanüstü hal ilan edildi!

 Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olduğu ve sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacağı belirtildi.

 Siirt Valiliği yasağa gerekçe olan olayı bir önceki basın açıklamasıyla şu şekilde ilan etmişti. 

Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz 2016 gece Saat: 2:45-3;00 arasında İl Merkezinde Cumhuriyet Polis Korakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlayı hedefleyen iki roket ve uzunlu namlulu silahlarla taciz ateşi yapıldı.

Açılan taciz ateşi üzerine, güvenlik güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırıda, bir evin damında yatan biri çocuk iki sivil vatandaşımız teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlarımız, Sağlık ekiplerimizce Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alınmıştır. Taciz ateşi yapılan bölgede Jandarma özel hareket birliklerin desteği ile geniş çaplı operasyon icra edilmektedir.

adminadmin