Gündem
Giriş Tarihi : 03-12-2016 13:12   Güncelleme : 03-12-2016 13:12

Şike Kumpasında Gerçek Hedef Erdoğan'dı

1 numaralı sanık Fethullah Gülen'in, 'Futbolu ele geçirelim' emri verdiği, şike kumpasını ise Erdoğan'ı yıkmak için planladığı belirtildi.

Şike Kumpasında Gerçek Hedef Erdoğan'dı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 1 numaralı sanık olarak Fetullah Gülen yer aldı.  Gülen için 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, soruşturmayı onaylayıp, 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yolladı.

15 TUTUKLU 7 DE FİRARİ ŞÜPHELİ

434 sayfalık iddianamede, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu ile Nazmi Arduç'un da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi. İddianamede Aziz Yıldırım, Serdal Adalı, Emenike gibi 76 müşteki bulunuyor.

FENER İLE HÜKÜMETİ ÇATIŞTIRALIM

FETÖ'nün kumpas davasında iddianameye göre, 3 ana hedef vardı:

1- Futboldaki operasyonu dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yaptırmış gibi algı yürütmek.

2- Hükümet ile Fenerbahçe arasında kaos, çatışma çıkartmak.

3- Fenerbahçe ile Trabzonspor'u karşı karşıya getirmek ve Trabzonsporluları sokaklara çıkartmak.

7 AYRI SUÇTAN YARGILAMA

Sanıklar, "Örgüt kurmak veya yönetmek", "Silahlı terör örgüt üyeliği", "Özel hayatın gizliliği", "Usulsüz kayıt altına alma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Resmi belgede sahtecilik", "iftira" suçlarından yargılanacak.

ZAMAN'DA 3 TEMMUZ PLANI

İddianamede, Aziz Yıldırım'ın 'askeri ihalelerde de yolsuzluk yaptığı, dinle alakası olmadığı' gerekçesiyle örgüt tarafından sevilmediği, 'Ergenekoncu' denilerek camiadan uzaklaştırılmaya çalışıldığı anlatıldı. Planların, Zaman Gazetesi'ndeki bir toplantıda yapıldığı belirtildi.

ÖNCEDEN ALGI YAPMIŞ

Kumpas iddianamesinde şu şok detaylar yer aldı:

1- Hakan Şükür'ün henüz şike operasyonu yapılmadan önce 9 Mart 2010 tarihinde "Futbolun Ergenekon'u var" şeklinde demeç verdiği ifade edildi.

2- Örgütün taktiği "Kumpası kur, futbolu yönet, parayı ele geçir" şeklindeydi. Bu yöntemle Serdal Adalı tutuklandı, FETÖ, Adalı'nın avukatından para istedi, Adalı da yüklüca 'himmet' verdirerek tahliye oldu.

3- Mağdurlar, 6222, yani şike kanunundan önce eylemin suç olmadığı dönemde kanunsuzca dinlendi.

4- FETÖ; bir gemi kiralayıp toplantı yaptı. Gezi Parkı olaylarını planladı. Osama Amour isimli tanık örgüte bağlı Fatih Üniversitesi'nde Gezi Parkı olayları sırasında konferanslar organize ettiğini iddianamede yazıldı.

Akşam

adminadmin