Güncel
Giriş Tarihi : 12-07-2018 09:24   Güncelleme : 12-07-2018 09:24

Şikâyetlere rağmen kaçması için göz mü yumuldu, Bartın il imamı nasıl firar etti!

Bartın Üniversitesi İdari ve Mali İşler eski Daire Başkanı Songül Kişioğlu, 22 mayıs 2015 tarihinde 2015/2559 savcılık soruşturma numarası ile Bartın Üniversitesi hakkında ucu kente uzanacak şekilde “gülen yapılanması” konulu bir şikayette bulundu.

Şikâyetlere rağmen kaçması için göz mü yumuldu, Bartın il imamı nasıl firar etti!

Kişioğlu şikayetinde “üniversitede güvenlik görevlilerinin baskı ile çıkarıldığı yerine Gülencilerin alındığını, Kozcağız beldesi’nde cemaatte üst noktalarda olduğu söylenen Mehmet Yalçın adlı kişinin katıldığını” belirtti.

Ayrıca bu sohbetleri üniversite rektör yardımcısı Ali Naci Tankut ile birlikte planladıkları yönünde duyum aldığını da ekledi.

Bu sohbetleri güvenlik görevlisi Rıfkı Bozkurt’un önderlik yaptığını ve katıldığını yazar.

Son Kişioğlu’nun şikayeti savcılık tarafından tek kalem oynatılmadan “görevsizlik kararı” ile YÖK’e gönderir, YÖK ise 1 yıl gibi bir sürenin ardından 15 Temmuzdan sonra “gülen yapılanması ile ilgili şikayet savcılıkların yetkisinde olması nedeniyle inceleme dışı bırakılmıştır” cevabını verir.

şikayet, Savcılık ve YÖK arasında adeta futbol topuna döner ve orta yerde kaldı fakat 15 Temmuz sonrasında Kişioğlu’nun şikayet ettiği Mehmet Yalçın’ın İL İMAMI olduğu ortaya çıktı.

MEHMET YALÇIN şimdi firari ve kırmızı bültenle aranıyor.

Peki, Mehmet YALÇIN hangi bilgi ve belgelerle firar etmiştir?

Songül KİŞİOĞLU, 2015/2559 savcılık soruşturma numaraları şikayetini alan ve görevsizlik kararı veren savcı Fatih ŞİMŞEK ve dönemin Başsavcısı Seyfullah ÖSELMİŞ hakkında da “il imamının kaçmasına sebebiyet verdikleri” için haklarında önce 30 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2017/96606 savcılık soruşturma numarası ile şikayette bulundu.

Songül Kişioğlu, Bir kaç ay süre ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kararın gelmesini bekler karar gönderilmeyince 07 aralık 2017 tarihinde HSK’ya şikayet başvurusunda bulundu.

Savcılar ve başsavcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyeti üzerinden 1 yıl, HSK şikâyeti üzerinden 6 ayı aşkın süre geçmesine rağmen geçmesine rağmen görevlerine devam ediyorlar.

ŞİKAYET EDİLEN SAVCILAR HALA GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Şikayet tarihinde şikayet edilen savcı Fatih Şimşek açığa bile alınmadı.

Halen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda halen görevine devam ediyor.

Kişioğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda FETÖ Operasyonlarının sağlıklı yürütülebilmesi, bilgi ve belge sızdırılması ihtimali açısından, İvedilikle savcı Fatih Şimşek’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ki görevi sonlandırılması gerektiğini savunuyor.

Songül Kişioğlu, Dönemin Bartın Başsavcısı ise İzmir Adliyesinde görev yaptığını belirterek, FETÖ operasyonlarına olumsuz yansımaması için gerekli tedbirler alınmasını ve şikayet ettiği savcıların en azından açığa alınarak inceleme ya da soruşturma yürütülmesini bekliyor.

Songül KİŞİOĞLU’nun 22 Mayıs 2015 tarih ve 2015/2559 savcılık şikayetin gereği yapılsaydı İl İmamı Mehmet Yalçın Firar Edemeyecekti?

Cumhurbaşkanı Recep TAYİP Erdoğan ve Devlet 17-25 aralık sonrası Gülen yapılanması ile mücadeleye başlamıştı.

adminadmin