Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-03-2020 13:11   Güncelleme : 25-03-2020 13:13

Şimdi İman Etme Zamanı!

Sevgili dostlar İslam’ın hoş sedası günümüze kadar gelmiş ama geleneksel olarak gelmiş, ilmen ve imanen gelmemiş.

Şimdi İman Etme Zamanı!

Anne babamızdan Müslüman bir aile çocuğu olarak dünyaya gelmişiz, yüzyıllardan  beri gelen ve her asırda biraz daha özelliğini kaybeden buruşuk kültüre İman demişiz, İslam demişiz.

Tabi buna sebep olan asıl unsurlardan biri laik eğitim sistemi ve ladini yönetim biçimi olmuştur.

Din ve Ahlak Bilgisi dersi, dinleri basitçe anlatmış, bilgi düzeyinde dahi yetersiz tanıtmıştır. Öğretmenken, öğretmen yokluğundan dolayı bu derse giren biri olarak söylüyorum, öyle bir ders ki örtünen bir anne  profili fotoğrafı bile örnek ailede yoktu.

Bu toplumu asırlarca bir arada tutan din kavramını hayattan uzaklaştırınca toplumun dengesi bozuldu. Hele bir geriye doğru gidin ne JİTEM ne PKK içinde Allah’a inanan kimseyi bulabilecek misiniz?

30 Mart 2012 tarihinde Meclisin eliyle Eğitim Sistemimiz biraz özgürlüğüne kavuştu ama bu yeni nesil ne zaman imdadımıza yetişecek orasını bilemem.

2015 yılında Osmanlıca dersinin tanıtımını yapmak için birkaç görevli okulumuza gelmişti. “Kimler Kur’an-ı Kerim okumasını biliyor?” diye bir soru sordu. Salondakilerin hemen hemen %60-70’i elini kaldırdı. İçimde bir ferahlık oluştu. Allah’ın kelamını okuyan bir insanın zaman içinde olgunlaşmasıyla iyi bir vatandaş olabileceği kanaatini taşıyorum.

Tabi eskiden okuyup, biraz para gördükten sonra zındıklaşan kimseler de yok değil.

Yazımın başlığı size tuhaf gelmesin, arkadaşlar toplum olarak geleneksel Müslüman olduğumuz için sağlıklı bir imana sahip değiliz. Üstelik sağlıklı bir imana sahip olanları dahi yüce Allah uyarıyor “Ya eyyuhellezine amenu aminu(Ey iman edenler iman ediniz)” ayeti kerimesiyle.

Yani ben iman ettim, artık benim işim tamam demek doğru değildir. “Gün olur kişi evden mümin olarak çıkar, kâfir olarak döner” diyor Hz.Peygamber aleyhisselat vesselam.

O zaman hayatın içindeki rolümüz ne olursa olsun, kendimizi bir “check up” yapalım acaba iman açısından ne durumdayız diye.

Yakın zamanda bir Miraç gecesini ihya ettik. Miracın bize iki hediyesi var; biri İslam’ın temel rüknü olan beş vakit namaz, diğeri ise Bakara suresinin son ayetleri, ki orada imanın esasları mevcuttur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin