Spor
Giriş Tarihi : 14-06-2014 14:00   Güncelleme : 14-06-2014 14:00

SİNAN ŞAMİL SAM’DAN SONRA BİR İLK

Türk boksör Erkan Teper, ağır sıklette Fransız boksör Newefel Ouatah’ı yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

SİNAN ŞAMİL SAM’DAN SONRA BİR İLK
Efsane boksör Sinan Şamil Sam’ın boksu bırakmasının ardından ağır sıklette Türkiye hasret çektiği madalyaya Erkan Teper’le ulaştı. Almanya’nın Hollywood’u olarak bilinen dev film stüdyolarından Baviaria Filmgelande’nin dokuz numaralı salonunda gerçekleşen mücadelede Türk boksör Erkan Teper, Fransız Newefel Ouatah’la karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçta yenilgisiz Fransız boksör olan Newefel Ouatah ile kozlarını paylaşan ‘Dorukların Kralı’ lakaplı Türk boksör, rakibine vurduğu yumrukla sağ kolunu kırdı. İki metre beş santimlik Fransız rakibe karşı altı raunt süren müsabaka boyunca üstün taraf Teper oldu. Karşılaşmanın altıncı raunduna doğru iyice yorulan ve üst üste yediği yumruklarla bitap düşen Fransız rakip, Türk boksörden yediği bir yumruk ile yere yığıldı ve kalkamadı. Yapılan kontrollerin ardından Fransız rakibinin sağ kolunun kırıldığı tespit edilirken, boksör ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

ALYAZ: “HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
 
Karşılaşmanın ardından bir açıklama yapan Erkan Teper’in basın danışmanı Vedat Alyaz, hedeflerinin yıllardan beri yenilmeyen Klitshko’yu yenerek saltanatına son vermek olduğunu belirterek, ‘Bugünkü rakibimizin boyu da Vladimir Klitshko kadardı. Buna rağmen boksörümüz rahat bir şekilde yenmeyi bildi. Bilindiği gibi ağır sıklette Sinan Şamil, dünya şampiyonu olamadı. Yani bu dalda henüz dünya şampiyonluğuna ulaşamadık. Amacımız Erkan Teper ile altın kemeri ülkemize getirmektir” dedi.
 
“TEPER 13 MAÇIN HEPSİNİ KAZANDI”
 
Vedat Alyaz, bu maçın ardından dünya sıralamasında üst sıralara tırmanan Teper’in gelecek yıl Klitschko’ya karşı ringe çıkmaya hazır olacağını vurgulayarak, “Zirveye doğru yolculuğumuz devam ediyor bu alanda spor bakanlığımızın da ilgisini bekliyoruz. Bu sonuçla sporcumuz bugüne kadar yapmış olduğu 13 maçın hepsini kazanarak yenilgisizlik unvanını korurken, bu karşılaşmalardan dokuzunu nakavtla kazandı” diye konuştu.
adminadmin