Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2018 10:35   Güncelleme : 21-08-2018 10:35

Şişko Nuri son yolculuğuna uğurlandı!

​SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören 'Şişko Nuri' lakaplı sanatçı 69 yaşındaki Sıtkı Sezgin, hayatını kaybetti.

Şişko Nuri son yolculuğuna uğurlandı!

Şişko Nuri Lakaplı Sıtkı Sezgin, Samsun Büyük Cami'de kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'da 300'den fazla filmde rol alan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan 'Şişko Nuri' lakaplı Sıtkı Sezgin, önceki gün rahatsızlanarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çoklu organ yetmeziliği tanısı konulan Sezgin Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün hayatını kaybetti.

Şişko Nuri Kimdir?

Sıtkı Sezgin veya Şişko Nuri lakaplı sanatçı 1949'da Samsun'da doğdu.

Daha çok Türk Sinema’nın çocuk tiplemelerinden hatırlanan oyuncu Sıtkı Sezgin Şişko Nuri lakabı ile tanınıyordu.

1971 yılında Ayşecik ve Sihirli Cüceler sinema filmi ile adım attığı oyunculuğa, Hayat Sevince Güzel, Öksüzler, Ah Dede Vah Dede, Sevgili Dayım, Adile Teyze, Nikah Masası gibi filmler ile devam etti. Özellikle Öksüzler isimli sinema Filminde Sezercik ile gerçekleşen sıpa satın alma bölümünde "Babam çok zengin benim, çuvalla para verir gene de alır. Benim olacak fıstık bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı" cümleleri ile hafızalarda yer edindi.

17 Ağustos Gölcük depreminde evini kaybeden Sıtkı Sezgin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi’nde yaşıyordu.

Sıtkı Sezgin geçimini Samsun’da Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine tiyatro oyunlarını sergileyerek sağlamaya çalışıyordu.

adminadmin