Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-01-2020 11:26   Güncelleme : 13-01-2020 11:26

Siyaset Akademisi Neydi? Ne Oldu?

Siyaset Akademisi Neydi? Ne Oldu?

Herkesin müttefik olduğu bir mevzu şudur ki; Ak Parti birinci yarı ömründe şahsına muhasır özeliklere sahip bir partiyken, zaman içinde ensesi kalın kimselerin içine nüfuz etmesiyle AKP’leşti.

Köşe başlarını alan bu zevzek herifler, oturmuşlar AK Partinin kimi koltuklarında AK partilileri partiden uzaklaştırdıkları gibi her geçen gün partiyi tanınmaz hale getirdiler.

Diyarbakır İl Başkanlarından Abdurrahman Kurt için bir komisyon marifetiyle 15 maddelik bir çalışma tarzı hazırlayıp verdik, o zaman çoğunu bir bir uygularken, 2015-17 yılları arasında İl Başkan Danışmanlığını yaptığımda 10 maddelik bir çalışma usulümüz vardı, 2 yılda iki madde de patinaj yaptık, çalışmamıza fırsat verilmedi,  ben tepki olarak Danışmanlıktan istifa ettim.

Ak Partinin getirdiği ilklerden birisi de Siyaset Akademisidir. Her yıl olmasa da zaman zaman açıp insan yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapardı.Partili olsun olmasın yetişen nitelikli insan siyasete bir değer bir kazanımdı.

2008 yılında Diyarbakır’da yüzlerce kişi müracaat etmişti, 150 kişi belli kriterlere göre seçildi ve derslerimize gelen hocalardan çok faydalı bilgiler aldık. Ben sınıfın yarı dolu olduğunu dahi hatırlamıyorum. Devam nerdeyse %80-90’lar düzeyindeydi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN