Sağlık
Giriş Tarihi : 06-06-2014 14:40   Güncelleme : 06-06-2014 14:40

ŞİZOFRENİYİ ÜFÜRÜKÇÜ ÇÖZER!

GATA'da görev yapan Prof. Dr. M. Kemal Irmak 'Şizofreni mi cin çarpması mı' başlıklı bilimsel bir makale yazarak tıp dünyasını şaşırttı.

ŞİZOFRENİYİ ÜFÜRÜKÇÜ ÇÖZER!
Prof. Dr. M. Kemal Irmak şizofreni hastalığı ve cinler arasında ilişki olduğunu yazdı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı eski Başkanı Prof.Dr. M. Kemal Irmak'ın kaleme aldığı ve Journal of Religion and Health adlı hakemli bir akademik dergide yayınlanan Schizophrenia or Possession?, Türkçesi "Şizofreni ya da Cin Çarpması" başlıklı makale yakında Türk medyasında ilginç bir tartışma başlatabilir. Bunun nedeni de, GATA gibi bir kurumda görev yapan bir profesörün, şizofreni hastalığı ile ilgili olarak akademik bir makalede şizofreni hastalarının cinler tarafından rahatsız edildiğini kabul etmesi. Haziran 2014 Journal of Religion and Health'de yayınlanan makaleden ilgili kısım şöyle:
 
"Yukarıda görüldüğü üzere, şizofreninin klinik semptomları ile cin çarpması arasında benzerlikler vardır. Hem şizofreni hem de cin çarpmasında görülen sanrılar ve hezeyanlar, beyne yerleşmiş cinlerin şizofreninin semptomlarını oluşturmalarına bağlı olabilir. Şizofrenide, sanrıların sebebi cinlerin yaptığı işitsel girdiler olabilir, dolayısıyla gözlemci duymadan hasta bu girdileri duyuyor olabilir. Dolayısıyla cinler tarafından oluşturulan gerçek görsellerin yanlış yorumlanması olarak şizofrenideki sanrılar ilüzyon olabilir...B. Erdem iyi cinlerin yardımıyla bir çok psikiyatri hastasını tedavi etmiş Ankaralı bir şifacı. Erdem'e göre kimi zaman psikiyatrik semptomların ortaya çıkmasında cin çarpması etken olabilir.
 
Yukarıdaki iddialar, artık tıp mesleğinin şizofreni tedavisinde cin çarpması olasılığını dikkate almaları gerektiğini salık veriyor. Bu yüzden şizofreninin tedavisinde tıpçıların dini şifacılar ile birlikte çalışması yararlı olabilir."
 
GATA'da görev alan bir bilim insanının cinlerin varlığını kabul edip, bunun üzerinden bir akademik makale yazması ve makalesinde tıp ile dinin ortak çalışması gerektiğine vurgu yapması, önemli bir gelişme. Profesör makalesinde doktorlar ile üfürükçülerin birlikte çalışarak bazı şizofreni hastalarını tedavi edebileceklerini söylüyor. Prof. Dr. Irmak'a göre bazı şizofreni hastaları "Bu düşünceler bana ait değil. Beynimin içinde sesler duyuyorum. Bunları yapmamı bana onlar söylüyor." gibi şikayetlerde bulunuyor. Bugüne kadar binlerce insanı dolandırarak paralarının alınmasına yol açan "üfürükçüler" ile doktorların bir arada çalışmasını öneren Prof. Irmak'ın bu makalesi tıp dünyasını ayağa kaldıracağa benziyor. İşte önemli tıp dergilerinden birinde yayınlanan o makale:
 
"BU ADAMLARIN TEDAVİ YÖNTEMLERİ BAŞARILI"
 
"Şizofreni hayat boyu süren ve çeşitli semptomları olan bir hastalık. Semptomlardan bazıları ise halüsinasyon görme, beyninde bazı varlıklar yaratma gibi şeyler. En yaygın hayal görme türünde ise hastalar, "Hareketlerim ve duygularım başkaları tarafından yönlendiriliyor. Bu düşünceler bana ait değil, kafama başkaları tarafından konulan düşünceler." diyorlar. Şizofrenik bozukluğun patopsikolojisi hakkında önemli bilgiler veren ana semptom olan halüsinasyonlar dikkatli bir biçimde araştırılmalı. Biz birçok halüsinasyonun gerçekten çevresel faktörlere bağlı olabileceğini düşünüyoruz. Bunlarda bir tanesi de cin çarpması. Cinler gözle görülemeyen ama tüm dinlerde var olduğuna inanılan ve insan vücudunu ve insanları kontrol etme gücü olduğu düşünülen varlıklar. Cin çarpması sonucunda psikotik bozukluk olarak değerlendirilen bazı tuhaf davranışlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden şizofrenideki halüsinasyonlar iyi yorumlanarak gerçekten şizofrenik bir bulgu mu yoksa cin çarpması mı olduğu değerlendirilmeli. Bizim dinimizde bazı bölgesel üfürükçüler şizofreni hastalarına yardım ediyor. Bu adamların tedavi yöntemleri başarılı sayılabiliyor çünkü 3 ay sonra hastaların semptomları ortadan kalkıyor. Bu yüzde medikal uzmanlar ile üfürükçüler birlikte çalışarak şizofreni için daha iyi bir tedavi yöntemi denemeli.
adminadmin