Ekonomi
Giriş Tarihi : 20-06-2014 09:45   Güncelleme : 20-06-2014 09:45

SPK SINAVLA 28 UZMAN 5 UZMAN HUKUKÇU 5 BİLİŞİM UZMANI ALACAK

Sermaye Piyasası Kurulu, Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan kadroya 28 uzman yardımcısı, 5 uzman hukukçu yardımcısı ve 5 bilişim uzman yardımcısı görevlendirmek için giriş sınavı yapacak.

SPK SINAVLA 28 UZMAN 5 UZMAN HUKUKÇU 5 BİLİŞİM UZMANI ALACAK
Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan kadroya 28 uzman yardımcısı, 5 uzman hukukçu yardımcısı ve 5 bilişim uzman yardımcısı görevlendirmek için giriş sınavı yapacak.

SPK'nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Sermaye Piyasası Kurulu'nda Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 28 adete kadar uzman yardımcısı, 5 adete kadar uzman hukukçu yardımcısı ve 5 adete kadar Bilişim Uzman Yardımcısı kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak yeter sayıda aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacak.
 
-ADAYLARIN 14 TEMMUZ - 6 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA BAŞVURU YAPMASI GEREKECEK-
 
Kurul'da iki kez giriş sınavına girip de başarı sağlayamayanlar üçüncü bir sınava alınmayacaklar. Sınava katılmak isteyenlerin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ankara Merkezinden veya Kurulun internet sayfasından temin edilebilecek "Başvuru Formu" ve istenilen belgelerle birlikte, 14 Temmuz-6 Ağustos 2014 tarihleri arasında elden veya posta ile başvurmaları gerekecek. İstenilen belgelerin en geç son başvuru günü 17.30'a kadar teslim edilmesi gerekecek. Başvuru süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

Kurula yapılan başvurular, Sınav Komisyonunca değerlendirildikten sonra yarışma sınavına katılabileceklerin isimleri ile sınav başlama saati, Kurulun (http://www.spk.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek. Bu ilan tebligat hükmünde olacak. Yarışma sınavına kabul edilecek adaylara Kurul yazılı, e-posta veya telefonla ayrıca bildirim yapmakla mükellef olmayacak. Sınava Giriş Belgeleri 14-15 Ağustos 2014 tarihlerinde saat 17.30'a kadar adaylara elden verilecek.

Sınava katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı bilgi verdiği veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı belirlenenler yarışma sınavına alınmayacaklar. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemeyecekler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.
 
-SINAVLA İLGİLİ HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK KURULUN İNTERNET ADRESİNDE İLAN EDİLECEK-
 
Adaylar giriş sınavına gelirken yanlarında Sınav Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır. Sınav Giriş Belgesini, fotoğraflı ve onaylı başka bir kimlikle birlikte gösteremeyenler sınava kabul edilmeyecekler. Sınav yeri veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurulun internet adresinde ilan edilecek.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacak. Giriş sınavı başarı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Söz konusu toplamın eşit olması halinde yazılı sınavdaki yabancı dil notu yüksek olanlar tercih edilecek. Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle atama yapılacak kadro sayısı kadar asil adayın isimleri Kurulun internet adresinde ilan edilecek ve adayların adreslerine yazı ile bildirilecek.
 
-SINAV SONUÇLARINA 7 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK-
 
Sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren yedi gün içerisinde dilekçe ile itiraz edilebilecek. İtirazlar, sınav komisyonu tarafından incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanıp sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilecek. Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacak.
adminadmin