Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-03-2021 08:10   Güncelleme : 05-03-2021 09:16

Suat Kılıç Bulvarı Hala Duruyor

2013 yılının Ocak ayında, Samsun 19 Mayıs Belediyesi, Meclis Kararıyla ilçedeki Gençlik Bulvarı’nın adını Suat Kılıç Bulvarı olarak değiştirmişti.

Suat Kılıç Bulvarı Hala Duruyor

Samsun Haber - Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalif açıklamalarıyla gündeme gelen Başbakan Eski Yardımcısı Bülent Arınç’a destek veren eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç’ın isminin bulvardan alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

5 Ocak 2013’te, 19 Mayıs Belediye Başkanı Ak Partili Osman Topaloğlu  Twitter’dan yaptığı açıklamada “Gençlik Bulvarının adını meclis kararıyla SUAT KILIÇ BULVARI yaptık. Burayı duble yola çevireceğiz” demişti.

Samsun eski Milletvekili Suat Kılıç’ın adının sık sık 15 Temmuz Darbe teşebbüsünün müsebbipleriyle birlikte anılması, bakanlığı döneminde FETÖ/PDY elebaşı Fehtullah Gülen’e methiyeler düzmesi, 17/25 Aralık’tan sonra bakanlıktan alınması ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı kurulacak partide isminin bazı haberlerde geçiyor olmasıyla birlikte 19 Mayıs Belediyesinin buvarın ismini değiştirmesi bekleiyordu.

Fakat rivayetlere göre, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun bizzat Suat Kılıç tarafından belediye başkanı yapıldığı için Toplaoğlu’nun vefa duygusundan dolayı Suat Kılıç ismini değiştiremeyeceği iddia ediliyor.

19 Mayıs İlçesi’ndeki Gençlik Bulvarının Suat Kılıç Bulvarı olarak değiştirilen ismi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan karataş üzerine yazılan bir anıt isim olarak hala yerli yerinde duruyor.

adminadmin