Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-03-2021 08:50   Güncelleme : 08-03-2021 08:59

Suat Kılıç’ın Gazetecileri Kim!

Suat Kılıç’ın Gazetecileri Kim!

Son günlerde Suat Kılıç'ın ismi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı söylentileri Samsun'daki bazı yayın organlarında dillendirildiği biliniyor. Bu söylentileri yayan basın mensuplarının Suat Kılıç'ın, AK Parti Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı dönemlerde yardımıyla işe yerleşen basın mensupları olduğu iddia edilmekte.

AK Parti'nin Suat Kılıç'ı değil Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak, Samsun'un en küçük ilçelerinden biri olan Asarcık'a dahi aday göstermeyeceğini Suat Kılıç'ın da bildiği ama isminin FETÖ ile anılmasından kurtulmak için Samsun'daki basın içerisindeki adamları aracılığıyla ismini aklamaya çalıştığı iddia ediliyor.

Suat Kılıç'ın basın içerisindeki adamları aracılığıyla ismini aklamak için yapılan girişimlerinin, AK Parti'yi zora soktuğu iddia edilmekte. FETÖ'nün siyasi ayağı ile mücadele edememekle suçlanan AK Parti'nin bir de Suat Kılıç gibi isimlerin adaylıklarının basın yayın organlarında haber yapılmasının AK Parti’ye FETÖ ile mücadelesi noktasında zarar verdiği üzerinde duruluyor. Basın içerisinde Suat Kılıç'ın aklanması için çalışmalarda bulunan basın mensuplarının devletin ilgili birimleri tarafından sıkı takibe alınabileceği vurgulanıyor.

Bilindiği gibi Suat Kılıç, bakanlık yaptığı dönemde organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan Galip Öztürk ile ortaklığa girişmiş ve bunun ortaya çıkması üzerine bakanlık görevinden alınmıştı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile alakalı başlatılan soruşturmalarda Suat Kılıç'ın kendisi ile yakın akrabaları ve kendisine yakın birçok ismin geçtiği biliniyor.

Buna örnek olarak;

1- 15 Temmuz darbe teşebbüsünün hemen akabinde İstanbul'da bir avukat Suat Kılıç ve birkaç eski bakan hakkında FETÖ'cü oldukları suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

2- 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrası yayınlanan 23.07.2016 tarihli 667 sayılı OHAL kapsamındaki KHK ile Suat Kılıç'ın babası Hüseyin Kılıç'ın sahibi olduğu ve adını taşıyan Hüseyin Kılıç Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun kapısına, FETÖ soruşturması kapsamında mühür vurulmuştu. Ayrıca Suat Kılıç'ın babasına ait evin KOM polisleri tarafından basıldığı ve bir dönem gözaltına alındığı iddia edilmekte.

3- Suat Kılıç'ın öz ablası Ayşe Çakmak'ın Bafra adliyesinde devam eden FETÖ/PDY davası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2017/2378 Soruşturma No, 2017/520 Esas No ve 2017/63 İddianame No ile görülmeye devam ediyor.

4- Suat Kılıç'ın bir dönem ortak olduğu ve şu an organize suç örgütü lideri olarak yargılanan Galip Öztürk'ün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden, "Suat Kılıç, FETÖ imamlarına para vermeme aracılık etmiştir. Ayrıca Samsun’da bir yurt yapımı için babasına para vermiştim" açıklamaları yapması.

5- Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş.'de ortak olduğu AK Parti Samsun eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Erçal'in FETÖ'den bir süre gözaltına alınması.

6- Gençlik ve Spor Bakanı olduğu dönem kendisine müsteşar yardımcısı olarak atadığı Aslan Karanfil'in bir dönem FETÖ'den tutuklanması ve şu an tutuksuz yargılanıyor olması.

7- Canik Başarı Üniversitesi iddianamesinde imam olarak yargılanan ve kefaletle serbest bırakılan Ersin Yılmaz'ın verdiği ifade de Suat Kılıç'ı suçlayan söylemleri.

Suat Kılıç'ın babası, öz ablası, iş ortağı gibi pek çok isim FETÖ'den işlem gördüğü ve bazı soruşturmaların devam ettiği bilinirken, bazı davalarda ise ismi geçerken, kendisine yakın bazı gazeteciler aracılığıyla Samsun'da AK Parti'den adaylığının dillendirilmeye çalışılmasının FETÖ'ye güç aksetme çalışmasından başka bir amaç güdülemeyeceği üzerinde duruluyor. Bu durum, "AK Parti, FETÖ ile yarım yamalak mücadele eder, siyasi ayağını uzaklaştırıp, siyasi ayağının atadığı isimlere dokunulmazsa olacağı budur" eleştirilerinin doğmasına sebep oluyor.

Samsun Etik Haber

adminadmin