Genel
Giriş Tarihi : 15-03-2019 11:14   Güncelleme : 15-03-2019 11:14

Şükrü Sak: Hunharca Duygularla Verilmiş Bir Karar!

​Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Sak, geçen ay, eski CHP milletvekili Eren Erdem’e “hakaret” suçundan 14 ay hapis cezası aldı! Sıradan bir hakaret davasında 14 ay hapis cezası verilmesi, bugüne kadar pek emsali görülmüş bir şey değil. Sak’a verilen bu tuhaf hapis cezası kamuoyunda büyük tepki aldı.

Şükrü Sak: Hunharca Duygularla Verilmiş Bir Karar!

Konu ile ilgili Baran’a açıklamada bulunan Şükrü Sak, bu kararın tamamen ideolojik (CHP yanlısı ve onun zihniyetini yansıtan) taraflı bir karar olduğunu belirterek, aslında yargının araştırması gereken ciddi iddiaları haber yapmanın suç sayıldığını, bu açıdan basın özgürlüğünü de hedef alan bir karar olduğunu söyledi.

Bundan üç sene önce gazeteci Emre Erciş’in Eren Erdem ile ilgili vahim iddialarını haber yaptıklarını söyleyen Şükrü Sak, “aslında soruşturma aşamasında kapanması gereken davayla ilgili bir habere dava açılıp örneği olmayan bir karar verilmesi tam bir skandaldır” dedi.

Söz konusu haberde hakaret olarak gösterilen ifadelerin iddianamede ve gerekçeli kararda Emre Erciş’e ait olduğunun kabul edildiğini belirten Sak, “buna rağmen benim de o ifadelere “iştirak” ettiğim gerekçesiyle bu ceza veriliyor” dedi.

Emsali görülmeyen bu kararla ilgili Şükrü Sak, şunları ilave etti;

“Bu süreçle ilgili o kadar tuhaflık var ki; birincisi hakaret sayılan ifadeler bana ait değil. İkincisi, mahkeme konu ile ilgili “Emre Erciş’le ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulmasına” diye karar veriyor, cevabını beklemeden karar vermiş. Üçüncüsü; “Mükerrer” sayılmış. Mükerrer kararlarında benim ifademin alınması, bana sorulması gerekiyor, ama sormadan, “mükerrer” kararı vermiş. Bu “mükerrer” bundan 20 sene önce -28 Şubat sürecinde aldığım bir ceza. Ki bu dosya ile hiçbir ilgisi ve bağı yok- mükerrer gerekçesi yapılmış! Dördüncüsü; “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” maddesine dayandırmışlar ki, söz konusu eleştirinin bununla hiçbir ilgisi yok. Hülâsa nereden bakarsanız bakın, bu karar tam bir hukuk skandalı!”

Cumali Dalkılıç / Baran Dergisi

adminadmin