Siyaset
Giriş Tarihi : 05-05-2019 15:22   Güncelleme : 05-05-2019 15:22

Süleyman Soylu Ve Çiğdem Karaaslan Hakkâri’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali” Açılış Töreni’ne katılmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hakkâri’ye gitti.

Süleyman Soylu Ve Çiğdem Karaaslan Hakkâri’de

Hakkâri’de ilk olarak Yüksekova ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet daha sonra, İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkâri Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı, Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle düzenlenen "2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali"nin açılışını yapmak üzere bir grup gazeteciyle birlikte Çukurca ilçesine geldi.

“Çukurca Kendi Değerleriyle Buluştu”

Geniş bir vizyon, ileriyi gören bir bakış açısı ve büyük projeler sayesinde şehirlerin geliştiğini, Çukurca’nın da dinamiklerini harekete geçirecek bir gelişim sürecine girdiğini söyleyen Karaaslan, “Çukurca, yıllarca terörle anılan bir ilçemizdi. Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki kararlılıkları ve milletin kaynaklarını milletin istifadesine sunmayı gaye edinen ve bu konuda gayret gösteren yöneticilerin girişimleriyle Çukurca, âdeta kaderi haline gelen terör ve çatışma ortamından uzaklaşarak kendi değerleriyle buluştu. 31 Mart’ta Çukurca’lıların tercihini Hizmet ve Gönül Belediyeciliği’nden yana kullanmasının ardından hayata geçirilecek çalışmalar ve projelerle inşallah ilçemiz çok kısa sürede hak ettiği noktaya ulaşacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“Doğanın, Sporun ve Gençlerin Buluşma Adresi Çukurca”    

Çukurca'da bu yıl ikincisi düzenlenen “Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali”nin Çukurca’nın tanıtımına önemli bir katkı sağladığını ifade eden Karaaslan, “İlk defa geçen yıl hayata geçirilen festival ile Çukurca, kano ve rafting, bisiklet yarışları, yamaç paraşütü, offroad yarışlarının yapılabildiği muhteşem doğasıyla anılmaya başladı. Çukurca, taş evleriyle, tahiniyle, çeltiğiyle önemli bir zenginliği bünyesinde taşıyor, toprağın bereketinin ve ilçenin sahip olduğu değerlerin insanların hizmetine sunulması ve Çukurca’nın tanıtımına katkı sağlanması hususunda hepimize görev düşüyor. Bunun yanı sıra ilçe, ziyaretçilerin hayranlığını gizleyemediği muhteşem doğasıyla da bir çekim merkezi, bu potansiyeli ortaya çıkaracak tüm girişimleri devletimiz ve hükümetimiz destekliyor. Çukurca’nın dağlarında artık aileleriyle huzur içinde vakit geçiren çocukların sesleri yankılanıyor, Çukurca doğanın, sporun ve gençlerin buluşma adresi olmuş durumda.  2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali’nin İçişleri Bakanlığımız’ın himayelerine alınması ve Sn. Bakanımız ile bu festivalin açılışına katılmamız ve Çukurca’lılarla kucaklaşmamız bu anlayışın göstergesidir. Festival ile Çukurca’dan anlamlı bir mesaj verilmektedir. Festival vesilesiyle ilçeye gelenleri evlerinde ağırlayarak misafirperverliğimizi sergileyen, misafirlerine sofralarını, kapılarını ve en önemlisi gönüllerini açan Çukurca’lılara yürekten teşekkür ediyorum. 5 gün sürecek festivalin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajı

Çukurca ziyaretleri sürerken Derecik’te PKK/YPG’li teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıyı haber aldıklarını ifade eden Karaaslan, “Ülkemizdeki huzur ortamının devamı, istiklal ve istikbalimiz için canlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimize Yüce Mevla’mdan rahmet diliyorum. Aynı gün Suriye’deki ve Hakkâri’deki saldırılarda şehadet şerbeti içen kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Saldırılarda yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyor, terörü en sert biçimde kınıyorum. Hiçbir engel ülkemizi yürüyüşünden alıkoyamayacaktır.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hakkâri Polis Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Karaaslan akşam saatlerinde, şehitlerin naaşının getirildiği Hakkâri Devlet Hastanesi’ne gitti. Heyet, bu sabah Hakkâri ve Yüksekova’da şehitler için düzenlenen törenlere katılmasının ardından Ankara’ya döndü.

adminadmin