Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-09-2016 10:11   Güncelleme : 22-09-2016 10:11

Suriye’de Son Durum: Abd Askerleri Kovuldu

Suriye’de çok yakında büyük değişiklikler olacak.

Suriye’de Son Durum: Abd Askerleri Kovuldu

 Zira Rusya-ABD-İran-Esed ittifakı dağılmak üzere. Suriyeli mücahitleri bitirmek üzere yapmış oldukları bütün planlar alt üst oldu. Üstelik Türkiye’nin müdahalesi kurulan tuzakları boşa çıkarmış durumda.

Suriye’nin ve hatta Arap Âleminin kapısı olan El- Bab’a doğru Türk-Arap ilerleyişi mücahitlerde büyük bir uyanışa ve gayrete sebep oldu. Beş yıldır süren savaş ve ağır bombardımanların etkisi ile “yeter artık özgürlük istemiyoruz, bombalar dursun” anlayışı sona ermiş durumda. Bütün bunlara ilaveten ABD’nin ikiyüzlü tutumu ve ne derece haince plan yaptığını sağır sultan bile duymuş durumda.

ABD’nin Kürtleri ateşe atarak Suriye’nin parçalanması pahasına “PKK Terör Koridorunu” desteklemeye kalkması gerçek yüzünün ortaya çıkmasına neden olmuştur. Artık kimse ABD’yi bu topraklarda görmek istemiyor. Terör, fitne ve katliam ile DAEŞ-Esed-Rusya-İran birlikte anılıyor ise bunun en başında ABD’nin olduğunda şimdi kimse tereddüt etmiyor.

20-30 Kişilik ABD özel gücünün Fırat Kalkanı operasyonuna katılmak istemesi ve bunun sonucunda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kovulması ABD için utanç vericidir. Türk askerleri olmasa daha da rezil bir duruma düşeceklerdi. Düşüne biliyor musunuz? Ölüm kalım mücadelesi esnasında size dünyanın en büyük ve güçlü ordusu destek oluyor fakat siz bunları hakaret ve aşağılama ile kovuyorsunuz. İşte bu durum Suriye halkının ABD’ye nasıl baktığını çok net bir şekilde gösteriyor.

ABD’nin bir başka kötülüğü ise Suriye’nin güneyindeki ÖSO güçlerini savaşmaz hale getirmesidir. Hangi fitne ve hile ile yaptıkları bilinmez lakin 6 aydan beri Suriye’nin güneyinde hiçbir çatışma olmuyordu. Halbuki Halep-Hama operasyonları esnasında az dahi olsa mermi sıkılsa, rejim güçleri güneye güç sevk etmek zorunda kalacak böylece savaşta ağır yara alacaktı. Buna ABD ve desteklediği ÖSO unsurları engel oldu. Hama’nın kuzeyinde mücahitler başarı kazanmış olsa dahi Halep kuşatması tekrar rejim unsurları tarafından sağlanmış oldu.

Mücahitlerin bir çok cephede başarı kazanması ve Türk ordusunun mücahitlerle beraber ortak harekat yapması şer ittifakının yani ABD-Esed-Rusya-İran koalisyonunun panik yapmasına neden oldu. Bu nedenle ateşkes anlaşması yaptılar ve mücahitleri “barış” aldatmacası ile kandırmaya çalıştılar. Fakat BM Konvoyunun Halep’e birkaç TIR yardımına müsaade edilmediği gibi üstelik bu konvoyu vurarak dünya ile dalga geçtiler. Bayram süresince Esed ve Rus güçleri ateşkese rağmen bomba yağdırmaya devam ettiler. 250’den fazla ateşkes ihlali bunun en açık delili olmuştur.

Bundan sonra savaşın geleceği ile ilgili analiz yapalım ve olası gelişmelere bir göz atalım. Bunu yaparken bütün cepheleri tek tek ele alıp izah etmeye çalışacağız.

 
adminadmin