Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-09-2017 15:10   Güncelleme : 18-09-2017 15:10

Taner Tekin’den : Fakülte Minibüsçüler Kooperatifine Ziyaret!

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Fakülte Minibüsçüleri Kooperatifi ziyaretinde, "2011 yılında nasıl sizlerin haklı mücadelesinde yanınızda olduysak, bugün de yanınızda olacak ve sizlere destek vereceğiz" dedi.

Taner Tekin’den : Fakülte Minibüsçüler Kooperatifine Ziyaret!

OMÜ'ye Hafif Raylı Sistemin uzatılmasının ardından Fakülte Dolmuşlarının kampüse çıkamayacağı beyanları üzerine zor durumda kalan Fakülte dolmuş hattı sahipleri ve şoförlerine MHP'den moral ziyareti geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, il ve ilçe yöneticileri ile Kooperatif Başkanı Mustafa Bircan ve üyeleri ile bir araya geldi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ın da katıldığı ziyaret programında yaşanan sıkıntılara değinen kooperatif başkanı Bircan, süreç ve yaşananlar hakkında Başkan Tekin ve yöneticilere bilgi verdi. 2011 yılında Hafif Raylı Sistem'in ilk kurulduğu yıllarda dolmuş esnafının mağdur edilmeye çalışıldığını ve o günde esnafın yanında olduklarını ifade eden Tekin, "O gün nasıl haklı mücadelenizde yanınızda olduysak, bugünde Milliyetçi Hareket Partisi olarak yanınızda sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bugün sizler üzerinden siyaset yapmaya değil, sizlerin derdine ortak olmaya geldik" dedi.

Ulaşımın bir şehrin medeniyet seviyesini gösterdiğini ifade eden Tekin, OMÜ'ye raylı sistem hattı çıkarılmasına karşı olmadıklarını, ancak; Bunu yaparken dolmuş hattı esnafının mağdur edilmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. Tekin, sözlerine şöyle devam etti; "Eğer Hafif Raylı Sistemin OMÜ'ye çıkması ile birlikte oraya dolmuş hatlarının girişi yasaklanırsa, bu durumda sadece dolmuş hattı sahipleri mağdur olmayacak. Kampüste okuyan öğrenci, orada çalışan personel ve en önemlisi ilçelerden gelen hasta ve hasta yakınları mağdur olacaktır. Samsun'un ilçelerinden veya çevre illerden otogara gelen bir hasta veya yakını OMÜ'ye çıkabilmek için eskiden dolmuş hattını kullanarak gidebiliyordu. Yeni düzenlemede ise Otogardan şehir merkezine gelecek ve oradan da hafif raylı sistem kullanacak. Bir hasta ve hasta yakınına bu kadar vasıta eziyeti yapmanın bir manası yoktur. Dolmuşların çıkmasına izin vermeyen, insanları alternatifsiz ulaşıma mahkûm etmeye çalışan despotça uygulamaya karşı çıkıyoruz ve şoför esnafının ve vatandaşın mağdur olacağı bu uygulamadan Yusuf Ziya Yılmaz'ı vazgeçmeye davet ediyoruz."

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN