Gündem
Giriş Tarihi : 20-10-2018 10:35   Güncelleme : 20-10-2018 10:35

Tarihçi İlber Ortaylı’dan Küstah açıklama

​Kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na danışman olan ve kendisine neyin danışılacağı merak edilen tarihçi İlber Ortaylı’nın ‘öğrenci andı’nın yeniden okutulmasıyla alakalı olarak yaptığı açıklama şaşırttı.

Tarihçi İlber Ortaylı’dan Küstah açıklama

AK Parti ve hükümet yetkilileri Danıştay’ın kararının haddini aştığını belirtirken ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise kararın kesin olmadığını, temyiz yolunun da açık bulunduğunu belirtirken Ortaylı’nın eski Türkiye özlemiyle yaptığı açıklama hem şaşırtıcı hem de küstah bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Andımız herhalde geri gelecek, yok gelmeyecekti. Öyle şeylere dokundurtmak ayıp. Kalkması yanlıştı ve küstahlıktı" şeklinde açıklama yaptı.

ERDOĞAN: ‘TÜRKÜM DEMEKLE TÜRK OLUNMAZ’

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında "Andımız uygulaması 1933'te başladı.

Başbakan Erdoğan 2013 yılında yaptığı grup toplantısında, "İlk ve ortaokullarda ant uygulaması 1933 yılında başladı. Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip'ti.

Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Ayrı Reşit Galip insanları kafataslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı"

Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz. Geç de olsa andımız uygulamasını kaldırdık, geri kalmış ülke görüntüsünün önüne geçtik” demişti.

 

adminadmin