Genel
Giriş Tarihi : 06-06-2020 17:02   Güncelleme : 06-06-2020 17:02

Tarım Kredi Birlik Aş Genel Müdür Vekili Yavuz Mehmet Bulut Görevinden Alındı!

Tarım Kredi Marketler’in “tağşişli” genel müdürü, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın sahip çıkmasına ve görevde tutmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alındı.

Tarım Kredi Birlik Aş Genel Müdür Vekili Yavuz Mehmet Bulut Görevinden Alındı!

Tarım Kredi Kooperatifleri, ortaya çıkarılan skandal atamayla ilgili olarak kamuoyunu yanıltan bir açıklama yaparak tağşişli genel müdürü savunmuştu.

 

Tarım Kredi Marketlerin başına atanan “tağşişli” genel müdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alındı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kamuoyunda büyük tepki çeken “tağşişli” genel müdürü görevden almamak için bir süredir ayak sürüyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Marketlerin başına atanan “tağşişli” genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un görevden alınması için önceki gün bizzat talimat verdiği ortaya çıktı. Bu talimat sonrasında, Yavuz Mehmet Bulut dün görevden alındı.

 

KAMUOYUNDA İNFİALE NEDEN OLMUŞTU

Halka sağlıklı gıda temini ve çiftçinin ürünlerinin doğrudan halka satılması amacıyla kurulan Tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının hileli ürün ürettiği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yayınlanan bir firma ortağının atanması kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

 

TARIM KREDİ YANILTICI AÇIKLAMAYLA SAVUNMUŞTU

Tarım Kredi Kooperatifleri, Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan skandal atamayla ilgili olarak kamuoyunu yanıltan bir açıklama yaparak tağşişli genel müdürü savunmuştu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Tarım ve Orman Bakanlığında belgeli olan kayıtların üstünü örtmeye çalışması tepkilere neden olmuştu.

 

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile Tarım Kredi Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Ateş’in, kararıyla atanan tağşişli genel müdür, kamuoyundan gelen tepkilere rağmen bugüne kadar görevden alınmazken, kurum itibarını zedelediği gerekçesiyle Mahkemeye başvurarak haberlere erişim engeli getirilmişti.

Kaynak: Milli Gazete

Recep YAZGANRecep YAZGAN