Eğitim
Giriş Tarihi : 20-02-2014 18:15   Güncelleme : 20-02-2014 18:15

TARIM LİSESİ TAŞINACAK

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Yavuz, Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin Gelemen YİBO’ya taşınması kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kimsenin endişesi olmasın. Biz devlet olarak, Milli Eğitim olarak gerekli tedbirleri alırız” dedi.

TARIM LİSESİ TAŞINACAK
Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesinin Gelemen YİBO’ya taşınması kararına karşı okul önünde Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyeleri ve veliler tarafından yapılan basın açıklaması üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Yavuz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım Meslek Lisesi’nin taşınma olayını doğrulayan ve dönem bitene kadar okulun taşınmasının ertelendiğini söyleyen Müdür Vekili İsmail Yavuz, “Bu dönem mevcut yerinde devam edecek. Diğer taraftan biz zaten okulun onarımını yaptık. Bazı bahsedilen eksikler varsa, onlar tamamlanacak ve yaza kadar hazır hale getirilecek. Bunun dışında laboratuvar eksiği varsa tamamlanacak. Tarım Meslek Lisesi’nin şehir merkezi dışında olması gerekiyor. Vali bey, ‘Ben halledeceğim, öğrenci herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacak’ diyor. Biz de aynı şekilde garanti veriyoruz. Burada önemli olan devletin aldığı bir karara karşı gelmek değil de yardımcı olmak. Biz Milli Eğitim olarak görevimizi en iyi şekilde öğrenciyi ve veliyi üzmeden, devletimizin de aldığı karara saygı göstererek uygulamak” diye konuştu.

Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin taşınacağı alanda öncesinde Ziraat Fakültesi’nin olduğunu hatırlatan İsmail Yavuz, “Biz burayı Ziraat Fakültesi’nden devraldık. Yatılı okulumuz var, pansiyon ve okulun 4 tane lojmanı bulunuyor. Okulun alanı geniş, hatta planlamamızda 8 derslik bir ek bina da var. Bu binanın içinde laboratuvar olacak” şeklinde konuştu.
adminadmin