Ekonomi
Giriş Tarihi : 26-10-2013 13:39   Güncelleme : 26-10-2013 13:39

TARIMDA VERİMLİLİĞİ ARTIRDIK

Ak Parti Çaraşmba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Tarım ve hayvancılığa Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini AK Parti iktidarının verdiğini belirterek, “Bizden önce hayvancılığa toplam tarımsal desteğin sadece yüzde 4’ü yani 1,8 milyar liranın 83 milyon lirası veriliyordu. Biz hem tarımsal destek miktarını hem de hayvancılık desteğini artırdık. 7 milyar liralık tarımsal desteğin yüzde 28’ini yani 1 milyar 700 milyon lirasını hayvancılığa verdik. “ dedi.

TARIMDA VERİMLİLİĞİ ARTIRDIK
Köse şöyle devam etti,

Eskiden tarım siyasete alet edilmekteydi. “kim kaç veriyorsa ben beş fazlasını veririm” mantığıyla işler yürütülmekteydi. Ama biz AK Parti olarak tarıma stratejik bir bakış açısı getirdik, tarımsal destekleme politikalarını da verimlilik ve kaliteye göre şekillendirdik.

İlçemiz çiftçisi de bu desteklemelerden faydalanmıştır. Ülkemizin sayılı ovaları arasında yer alan Çarşamba Ovası’nda 58.921 da. (dekar) alanda tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir. Bu alanda yapılan tarımsal ürün yelpazesi çok geniştir. Fındık başta olmak üzere sebzecilik ve meyvecilik üretimi ön plandadır.

DÜNYANIN BEŞİNCİ BÜYÜK TARIM ÜLKESİ

İlçemizde toplam 250.000 da. alanda fındık üretimi gerçekleştirilmektedir. Fındık alanı oldukça geniş olmakla beraber 50.000 da.lık alan için fındık desteklemesi yapılmaktadır. Yine Bakanlığın düz arazilerde fındık sökümünü teşvik etmek amacıyla 2500 da.lık alanda Alternatif Ürün sökümü gerçekleştirilmektedir.

Tarla Bitkileri üretiminde ön sırayı Mısır almakla beraber son yıllarda Soya Fasulyesi artış göstermekte 6000 da. alanda soya fasulyesi üretilmektedir.

Üreticimizin teknolojiyi yakın takip etmesi ile yeni gelişmeleri üretimde kullanması hem verim hem de kazancının artmasına refah seviyesinin yükselmesine sebep olmaktadır.

AK Parti olarak 2023 tarım vizyonumuz 62 milyar dolarlık tarımsal hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı 40 milyar dolara çıkarmayı ve dünyanın beşinci büyük tarımsal ekonomisi olmayı hedeflemekteyiz.
adminadmin