Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-08-2016 11:58   Güncelleme : 25-08-2016 11:58

Taşçı’dan Demokrasi Gazisine ziyaret

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 15 Temmuz gecesi İstanbul’da vatan haini bir darbeci askerin silahından çıkan G-3 mermisi ile bacağından yaralanan ve tedavisinin ardından Samsun’un Atakum İlçesindeki evine dönen Demokrasi Gazisi Harun Kantarcı’yı ziyaret etti.

Taşçı’dan Demokrasi Gazisine ziyaret

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında İstanbul’da bulunan ve sokaklara çıkarak tankların önünde duran Harun Kantarcı, darbeci bir askerin ağır silahından çıkan bir mermi ile bacağından yaralanmıştı. İstanbul’daki tedavisinin ardından Samsun’un Atakum İlçesindeki evine dönen Harun Kantarcı’ya ilk geçmiş olsun ziyaretini Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı gerçekleştirdi.

Atakum İlçesi İncesu Yalı Mahallesindeki evinde ziyaret ettiği Harun Kantarcı’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kendi milletine kurşun sıkabilecek, tanklarla ezebilecek kadar insani duygulardan eksik kalmış vatan hainleri, ülkemizi zor bir süreçten geçirdiler. Bu zor süreçte tankların önüne geçen, ağır silahlara göğüs geren milletimiz, o gece sabaha kadar adeta bir kurtuluş mücadelesi verdi. Harun Kantarcı kardeşimiz de bu mücadelenin kahramanlarından. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve milletimiz adına o akşam ortaya koyduğu vatanseverlik için teşekkür ediyoruz” dedi.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Demokrasi Gazisi Harun Kantarcı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milletimizi meydanlara, hava alanlarına davet ediyorum’ çağrısından sonra bir an bile düşünmeden sokağa çıktım. Tanklar, savaş uçakları, ağır silahlar arasında bu darbe girişimini durdurmak için saatlerce direndik. Silah seslerinin arttığı anlarda da bir G-3 mermisi bacağıma isabet etti. Ben oraya şehit olmaya gitmiştim. Allah bana bu vatan için Gazi olmayı nasip etti” diye konuştu. Başkan Taşçı, Demokrasi Gazisi Harun Kantarcı’ya Türk Bayrağı hediye ederek, “Böyle bir kahramana verilebilecek en güzel hediye şanlı bayrağımızdır” diye konuştu.

 

adminadmin