Ekonomi
Giriş Tarihi : 22-02-2014 13:56   Güncelleme : 22-02-2014 13:56

TAŞERON TASLAĞI BAŞBAKANLIKTA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron çalışanlara ilişkin taslağın Başbakanlığa sunulduğunu belirterek, "İnşallah kısa süre içerisinde parlamentoya gönderebilirsek ben gruplar arasında uzlaşma olacağı inancı içindeyim" dedi.

TAŞERON TASLAĞI BAŞBAKANLIKTA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis Genel Kurulu'nda Torba Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
 
İçinde taşeron işçilere ilişkin çalışmaların da yer aldığı taslağın geçen hafta Başbakanlığa sevk edildiğini belirten Çalışma Bakanı, "Gerek taşeron çalışanların yıllık izinleriyle ilişkin yaşadıkları sorunlar, ücretlerinin ödenmemesi konusunda ücretlerin güvence altına alınması ve sözleşmenin kısa değil, yıllık değil, asgari 3 yıl zorunluluğu getirmek ve kıdem tazminatını güvence altına almak ve asıl işle alt işverenin kesin bir hatla ayrılması, hangi işler asıl işlerdir hangi işler yardımcı veya alt işverenin yapması gereken işlerdir.
 
Bunları tanzim eden ve muazayı ortadan kaldıracak önemli bir düzenleme taraflarla uzun müzakere içerisinde Başbakanlığa sevk edilmiş. İnşallah kısa süre içerisinde parlamentoya gönderebilirsek ben gruplar arasında uzlaşma olacağı inancı içindeyim" dedi.
adminadmin