Güncel
Giriş Tarihi : 27-03-2015 17:00   Güncelleme : 27-03-2015 17:00

Taşova'da Orman Haftası kutlandı

AMASYA(AA) - Taşova'da "Orman Haftası" dolayısıyla Amasya Üniversitesi Yüksel Akın Taşova Meslek Okulu bahçesine fidan dikildi

Taşova'da Orman Haftası kutlandı

AMASYA(AA) - Taşova'da "Orman Haftası" dolayısıyla Amasya Üniversitesi Yüksel Akın Taşova Meslek Okulu bahçesine fidan dikildi.

Orman İşletme Şefi Jülide Saday, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, fidan dikimi için yeni açılan meslek okulu bahçesini tercih ettiklerini belirterek, "Okul bahçesini ağaçlandırarak her personelin bir dikili ağacı olsun istedik. Oksijene ve atmosfere faydaları olsun istedik. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise çevreye olan duyarlılığı artırmak, ilçeyi daha yaşanabilir atmosfere çekebilmek, yeşille kucaklaştırmak adına, her öğrenci, her akademisyenin bir ağacı olsun felsefesiyle fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Bayram Öztürk, tabiatın hoyratça kullanıldığını ifade ederek, "Taşova, en fazla orman alanı olan yerlerden biri olmasına rağmen bu, ideal sınırlarda değil. Bu nedenle bir ağacın çok önemli olduğu bir dönemde bu etkinlikler ilçemiz açısından önem arz ediyor" diye konuştu.

Halk oyunları gösterilerinden sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, fidan dikti.

adminadmin