Güncel
Giriş Tarihi : 15-09-2014 12:56   Güncelleme : 15-09-2014 12:56

TDV, 61 ülkede kurban kesimi ve dağıtımını yapacak

SAMSUN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, bu yıl kurban bayramında  61 ülkede 500 farklı bölgede kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını söyledi

TDV, 61 ülkede kurban kesimi ve dağıtımını yapacak

SAMSUN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, bu yıl kurban bayramında  61 ülkede 500 farklı bölgede kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı'nca düzenlenen "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bölge Toplantıları" kapsamında Samsun’da İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda  yaptığı konuşmada, daha çok ihtiyaç sahibi insana kurban ulaştırmak için yurt içinde Diyarbakır, Samsun,  Sakarya, Konya, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum,  Adana ve Trabzon'da bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu toplantılara il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin katıldığını belirten Bilgin, daha önce, Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre’de tanıtım toplantılarını tamamladıklarını anlattı.

Bilgin, milletimizin emanetlerini 40 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getirerek, "1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı, TDV ile vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenliyor . 1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekaletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz. Bu yıl 61 ülkede 500 farklı bölgede kurban kesimi ve dağıtımı yapacağız'' diye konuştu.

- Vekaletle kurban kesim fiyatları belirlendi

Vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin de netleştiğine dikkati çeken Bilgin, fiyatların yurt içinde 575 lira, yurt dışında da 400 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Bilgin, vakıflarınca vekalet verilen kurbanlıkların dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde dağıtıldığını dile getirerek, yurt içinde de fakirlere, Kuran kursları, öğrenci yurtları ve engellilere dağıtıldığını söyledi.

adminadmin