Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-04-2020 11:30   Güncelleme : 07-04-2020 16:13

Tekalifi Milliyeye Evet, Ama!

Tekalifi Milliyeye Evet, Ama!

Şu koruna virüs musibeti, dünyanın kaç bucak olduğunu bize gösterdi, anlayana tabi.

Tıpkı bir elektron akışı gibi yayılmaktan/yol almaktan hoşlanan ve hızlandıkça dalgasını genişleten bu musibet insan farkı gözetmeksiniz kişiyi yakalayıp ciğerine yapışıyor. Tıpkı aç bir aslanın ceylanı yakaladığı gibi, kimi insan bünyesi kuvvetli kurtulabilirken kimisi de Korona virüsüne av oluyor.

En büyük yayılma yolu temas ve nefes damlacıkları olduğu tespit edilen bu hastalık daha tedavisi bulunmadı. Ama yaş gereğinden fazla ilerlememiş ya da kişinin kronik rahatsızlığı yoksa ve zamanında müdahale edilmişse atlatma payı da yüksektir. Nitekim kâhır ekseriyeti de iyileşiyor elhemdulillah. Yani korona virüsle BİN kişi ölecekse BEŞ BİN kişinin de korkudan ölmesine meydan vermeyelim. Bu tür salgın hastalıklar bazen öyle ölümlere de sebep olabiliyor. Tedbirimizi alıp takdiri Allah’a bırakacağız o kadar.

Kaderler üstü kader tıkır tıkır işliyor, baksanıza Korona virüsü AB’de ve ABD’de de yuvalandı. Tabi geçtikleri yerde de iz bıraktı, Çin’e bir tokat attı, İyi insanların vicdanını sızdıran İran gibi ülkelerin de daha fazla canını yaktı. Bizim ülkemiz de masum değil bunu da unutmayalım!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin