Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2017 13:15   Güncelleme : 20-01-2017 13:15

Tekin'den Göksel'e Belgeli Cevap

MHP İl Başkanı Taner Tekin'in 'Hızlı tren başka bahara kaldı' başlıklı açıklamasının ardından 'Biz hızlı tren 2020 yılında biteceğini iddia etmedik" savunmasını yapan AKP İl Başkanı Muharrem Göksel'e yine MHP İl Başkanı Taner Tekin'den belgeli yanıt geldi. Tekin, AKP Samsun Milletvekillerinin 'Samsun halkı 2020'de hızlı trene binecek' açıklamalarının yer aldığı haberleri basına servis ederek iddiasını belgeledi.

Tekin'den Göksel'e Belgeli Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, önceki gün yaptığı yazılı basın açıklamasında 'Samsun-Çorum-Ankara' hızlı tren projesinin 2017 yatırım programında olmadığını ve AKP milletvekillerinin halkı yanlış bilgilendirdiğini söylemişti. Haberin ardından kendilerinin 2020 yılında hızlı tren projesinin biteceği yönünde iddialarının olmadığı şeklinde savunma yapan AKP İl Başkanı Muharrem Göksel'e yine MHP İl Başkanı Taner Tekin'den belgeli cevap geldi.

Tekin, "AKP İl başkanı önceki gün yaptığımız Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin başka bahara kaldığını daha önce iktidar partisi yetkilileri tarafından 2019-2020 gibi tarihler verilmiş olmasına rağmen bugün o tarihlerin hayal olduğunu söylememize tepki göstermiş ve bizi sansasyon oluşturmakla itham etmiş. Hâlbuki bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Biz Samsun'un hak ettiği hizmetleri alabilmesi için muhalefet partisi olarak elbette ki yapıcı eleştiri yapacağız ve halkımızın yanlış bilgilendirilmesine izin vermeyeceğiz. Önceki gün yaptığım açıklamada gerekçeleri ile vaat edilen tarihte projenin bitmeyeceğinin gün gibi ortada olduğunu anlatarak iktidar milletvekillerinin konu ile ilgili doğru bilgilenmeye ve halkı doğru bilgilendirmeye davet etmiştim. Şimdi de Sayın Göksel'i eleştiriye karşı tahammüllü olmaya ve ortada bir yanlışlık varsa bunu kabul etmeye davet ediyorum. Zira yanlışı kabul etmekte bir erdemdir. Bizim yaptığımız haklı eleştirimize tepki göstermek yerine projenin vaat edilen tarihte neden bitirilemeyeceği konusunda bizleri bilgilendirseydi daha memnun olurduk. Bu sayede hem partisinin milletvekilleri hem de Samsunlu hemşerilerimiz gerçeği öğrenmiş olurlardı. Ancak Sayın Göksel, bizi yalanlamayı tercih ederek AKP tarafından tarih verilmediğini iddia etmiş. Bizde kendilerine soruyoruz;

1 - 22.02.2016 tarihinde bir yerel gazeteye 'Samsunlular 2020 yılında hızlı trene binerek Ankara'ya gidecek' diyen Fuat Köktaş hangi partinin milletvekilidir?

2 - 26.10.2015 tarihinde yine haber sitelerine '2020'de Hızlı Tren tamamlanacak' açıklamasını yapan Çiğdem Karaaslan AKP'nin Genel Başkan yardımcısı ve Samsun Milletvekili değil mi?

3- 21.10.2015 tarihinde "Samsun-Antalya Hızlı Tren Hattı 2020'de bağlanacak" açıklamasını yapan dönemim Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin değil miydi?           

Tekin, "Sayın il başkanı Göksel bu açıklamalardan habersiz midir? Yoksa açıklamaları yapan kişiler AKP yetkilileri değil midir? Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Samsun'umuza katkı sağlayacak, ivme kazandıracak her türlü projeyi destekler, Samsun'a yapılacak yatırımların önünü açmak için her türlü desteği vermeye hazırız. Biz Samsun'un hak ettiği hizmetleri alması ancak, bu hizmetlerin her seçim dönemi halkın önüne temcit pilavı gibi getirilmemesi gerektiğini, Samsun'da yaşayan vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmeleri gerektiğini ifade ediyoruz. Sayın il başkanı bizi yalanlamak ve sansasyon oluşturmak ile itham etmek yerine, daha önce vaat edilen bu yatırımların biri bakan, biri genel başkan yardımcısı olmak üzere 6 iktidar milletvekili bulunan bir partinin kendi şehrine yatırımların söz verildiği tarihte gelmesini sağlayacak girişimlerde neden bulunulmadığını açıklamalıdır" diye konuştu.

 

adminadmin