Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2018 09:53   Güncelleme : 22-03-2018 09:53

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Eğitim, ilgi ve sevgiyle aşılamayacak engel yoktur!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Tekkeköy Özel Selinay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Eğitim, ilgi ve sevgiyle aşılamayacak engel yoktur!

21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık gününde Tekkeköy Özel Selinay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki down sendromlu çocuklarla bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar çocuklarla birlikte pasta kesti. Başkan Togar’a ziyaret esnasında eşi Yasemin Togar ile Merkezin kurucu müdüresi Şennur Doğan ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Oğuzhan Doğan eşlik etti.

Eğitim, ilgi ve sevgiyle aşılamayacak hiçbir engel yoktur

Her insanın farklı özelliklerle dünyaya geldiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Her birey dünyaya farklı özelliklerle gözlerini açıyor. Özellikle bazı kardeşlerimiz, evlatlarımız bizlerden farklı özelliklerle dünyaya gelebiliyor. Bizlerde bu farklılıkların farkında olmalıyız. Çevremizdeki olan bitene farklılıklara duyarsız kalmamalıyız. Tekkeköy Belediyesi ailesi olarak bizler her zaman kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Down sendromlu bireylerin kimliklerinin temelinde yatan sebep 21. kromozomlarının çift değil de üç tane olmasıdır. Dünya genelinde 6 milyon bireyin, Türkiye'de ise rakamlar kesin olmasa da yaklaşık 100 bin civarı bireyin down sendromlu olduğu tahmin edilmektedir. Dolayısıyla down sendromu konusunda toplumsal bilinç oluşturma ve farkındalık oluşturmak açısından farklı etkinlikler düzenlemek, ziyaretler gerçekleştirmek çok önemli. Bu kapsamda down sendromlu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek ve yaşamın her alanına entegre etmek için gerek toplumsal kurumlara gerekse bireylere büyük görevler düşmektedir. Her şeyden önce down sendromlu bireylere karşı geliştirilen ön yargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırma ve onların sosyal yaşamda diğer insanlarla beraber izole edilmeden yaşamlarını sürdürme yükümlülüğümüz var. Aynı zamanda onları iyi tanıma ve iyi anlatma yükümlülüğümüz de var. Hepimizin yakınında çevresinde, ailesinde down sendromlu bireyler vardır. Bizler bu kardeşlerimizin farkını fark ederek hareket etmeli ve ona göre davranmalıyız. Bizde bu kapsamda bugün ilçemizde hizmet veren Selinay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek buradaki gül yüzlü meleklerimiz ile bir araya geldik. Amacımız hem evlatlarımızla bir araya gelmek hem de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde Down Sendromu konusunda farkındalık oluşturmaktır.

Eğitim merkezinin başarısı

Bu merkezimizde eğitim gören bir evladımız burada aldığı eğitimler sayesinde hem konuşmaya, hem de yürümeye başlamış. Öncelikle evladımızın ailesini tebrik ediyorum. Ardından merkezimizin yönetimini ve hocalarımızı böyle güzel bir neticeyi ortaya koydukları için kutluyorum. Eğitim, ilgi ve sevgiyle aşılamayacak hiçbir engel yoktur " ifadelerini kullandı.

 

adminadmin