Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-03-2018 09:05   Güncelleme : 19-03-2018 09:05

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Gençlerimiz Ülke Yönetiminde Aktif Rol Alacak

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Gençlerimiz Ülke Yönetiminde Aktif Rol Alacak

Türkiye’nin diğer dış ülkelere göre birçok avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Ülkemizin aydınlık yarınları asıl sahibi olan gençlerimiz siyasi, ekonomik, kültürel, teknolojik, bilimsel anlamda evrendeki tüm gelişmeleri yakından takip etmek zorunda.  Dünya devletleri ile her alanda yarışmak için her türlü bilgi donanımına sahip bireyler yetiştirmeliyiz. Bizim ülkemiz diğer ülkelere nazaran genç nüfusa sahip dinamik bir ülkedir. Bizlerde bu aktif genç nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Bu konuda bizler kadar gençlerimize de büyük görevler düşüyor. Kendini çok iyi yetiştirmek zorundalar. Hem kendileri için hem de ülkemizin geleceği için bu çok önemli bir vazife konumunda" dedi.

 Gençlerimize güveniyoruz

Türkiye’de siyasetin her geçen gün gençleştiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme yaşını 18’e indirmesinde ne kadar haklı olduğunu çok iyi görüyoruz ve yaşıyoruz. Türk gençliği öyle sıradan bir gençlik değil. Bugüne kadarki tarihi süreç içerisinde her zaman üzerine düşen görevlerini yerine getiren gençlerimiz; Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de ve son olarak 15 Temmuz’da bir kez daha damarlarındaki taşıdıkları asil kana yaraşır şekilde hareket ettiler. Yine destan yazdılar veda yazmaya devam edecekler" dedi.

Gençlerimiz ülke yönetiminde aktif rol alacak

Gençlerin her bulunduğu ortama farklı fikirler ve hareketlilik kattığını söyleyen Başkan Togar, "Bizler örf ve adetlerimiz ile yetişen manevi değerlerine saygılı gençliğimize güveniyoruz. Türkiye genç ve dinamik nüfusu ile övündüğümüz bir ülke, gençliğimize güvenmeliyiz, gençlerimizin siyasette daha aktif rol almasını istiyoruz. Artık mecliste 18 yaşında milletvekilimiz olacak. Tabiki sadece parlamentoda olmayacak. Belediyelerimizin meclisinde de olacak. Gençlerimiz artık ülke yönetiminde söz sahibi olup, sorumluluk alacak. Ülkemiz nüfusunun çoğunluğu 25 yaş altında. Dolayısıyla bu kadar büyük potansiyeli olan bir ülkede sadece seçme hakkı değil seçilme hakkı da verilmesi tam manasıyla yerinde bir karar. Geçen akşam gerçekleştirdiğimiz gençlik kolları olağan kongremizde gençlerimizin gözlerindeki azim ve kararlılığı gördüm. Gerçekten çok coşkulu ve görevlerini yerine getirmenin yanında ilk görev olarak Cumhurbaşkanımızın siyasi duruşunu sergilemeye hazır olduklarını haykırıyorlardı. Bizlerin örnek bir lideri var. O da genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'dır. Bu gençlik en büyük sınavını 15 Temmuz gecesi verdi. Bizim gençlerimizle alakalı en küçük bir şüphemiz yoktur. Vatan, millet, bayrak gibi milli ve manevi değerler söz konusu olduğunda her birinin neler yapabileceğini gördük ve yaşadık" diye konuştu.

‘Gençlerimize her türlü tesis avantajını sağlıyoruz’

Gençlerin kullanacağı birçok tesisi kısa sürede hizmete sunduklarını ifade eden Togar, "Gençlerimiz, yarınlarımız ve gelecek adına bizlerin en büyük umududur. Geleceği inşa edecek olan gençlerimiz Türk örf ve adetlerine bağlı ahlaklı, edepli, vatansever, çalışkan, üretken ve çevresine örnek olmalıdır. Bizler gençlerimizin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılarak öğrencilerimizin ve gençlerimizin yeni kazanımlar elde etmelerini sağlamak için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Gençlerimiz için spor tesisleri, gençlik merkezleri, spor alanları, kültürel alanlar, eğitim kurumları, yeni okullar yaparak üzerimize düşen görevleri yerine getirdiğimize inanıyoruz. Gençlerimizden istediğimiz ise ahlakı değerler çerçevesinde Türk evladına layık bir şekilde hareket ederek çalışmaları, okumaları ve ailelerine, vatanına, milletine faydalı bireyler olmalarıdır" şeklinde konuştu.

adminadmin