Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-08-2017 11:00   Güncelleme : 30-08-2017 11:04

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ne demişti!

Geçtiğimiz Cuma günü Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun yerel basınını Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’nde kahvaltıya davet etti.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ne demişti!

Hasan Togar, ‘‘Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi değerli basın mensuplarımız ile bayramlaşmak ve 3,5 yıl içerisinde ilçemizde yapmış olduğumuz çalışmaları hayata geçirmiş olduğumuz hizmetlerimizi ve yapmayı planladığımız projelerimizi konuşmak için bir araya geldik. Basın toplantımız için özellikle bu tarihi alanı seçtik. Bu alan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olarak MÖ. 10 bin ila 60 bin yıllarına dayanan bir tarihi geçmişe sahip. Çok eski bir tarihe dayanan bu alan içerisinde yeni projeler hayata geçiriyoruz. 17 ilçe içerisinde değişimi en çok yaşayan ilçenin Tekkeköy olduğunu görüyorsunuz. Yapılaşma, yollar, parklar, yeni projeler, hizmetler ile ilçemiz çok hızlı bir değişim ve gelişim hamlesi içinde bulunuyor” dedikten sonra, sanayi bölgesinde bulunan ilçesindeki sanayi yapılaşmasının düzensizliğinden bahsetti.

“Mesela kimya üretim tesisinin yanında gıda üretim tesisleri var. Bu ikisinin yan yana üretim yapması insan sağlığını tehdit ediyor. 100 metrekare dükkanı, 300 metrekare kaçak alanı var. Kendi adıma söylüyorum. İmkânın olsa ben buraları dümdüz ederim” dedi.

Bizim yerel basında konuşulanı anlayarak haber yapabilecek muhabir sayısı bir elin parmak sayısını geçemediği için aldılar haberi hangi hedefe hizmet edeceği bilinmez ve belli olmaz bir şekilde attılar manşeti;

“Silindirle ezip geçeceksin”

Togar sözlerinde haklıydı ama Mevlana’nın “söylediklerin, karşındakinin anladığı kadardır” sözü devreye girmiş ve söyledikleri başka habere ve manşetlere konu olan şey başka olmuştu.

Bu durum tamamen yerel medyanın eğitim seviyesiyle alakalı bir durumdur.

Ortada bu kadar büyütülecek kadar bir mesele yokken, bu manşeti alıp Samsun Ticaret Odası Meclisi’nde gündem yaptılar.

Keşke bu manşeti gündem yapanlar yerel basınımızın muhabirleri gibi davranmayıp konunun muhataplarına sormuş olsalardı.

Ama basınımız bu kadarsa meclisimiz de bu kadar…

Başyazı

adminadmin