Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-01-2018 15:07   Güncelleme : 31-01-2018 15:07

Tekkeköy Belediyesi Uluslararası Arkeoloji Kongresine Hazırlanıyor

Tekkeköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Arkeoloji Kongresi için hazırlıklar başladı.

Tekkeköy Belediyesi Uluslararası Arkeoloji Kongresine Hazırlanıyor

Tekkeköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde başta OMÜ olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki önemli üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerin katılacağı Uluslararası Arkeoloji Kongresi hazırlıkları başladı. Uluslararası Arkeoloji Kongresi kapsamında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile bir araya gelen OMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa, Doç. Dr. Akın Temur, İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Karadeniz Tarih Araştırmaları Platformu Başkanı Şeref Aydın bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Arkeoloji Kongresi hakkında görüştüler. Görüşme sonrası kongre hazırlıklarının başlatılması, komite kurulması ve Uluslararası Arkeoloji Kongresinin ekim ayı içerisinde yapılması kararı alındı.

Uluslararası Arkeoloji Kongresi ekimde yapılacak

Yurt içi ve Yurt dışından 55 akademisyenin katılımıyla 2017 yılında yapılan Uluslararası Arkeoloji Kongresinin büyük bir başarı ve yoğun katılımla gerçekleştirdiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu yıl yapacağımız kongremizin hazırlıklarının startını verdik. Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı Uluslararası Arkeoloji Kongremizin ikincisini bu yıl ekim ayı içerisinde düzenleme kararı aldık. İlçemizde geçen yıl ilk defa düzenlenen böyle büyük bir organizasyondan çıkarttığımız notlar çerçevesinde bu yıl düzenleyeceğimiz kongremizi daha kapsamlı yapmayı planlıyoruz. Birincisindeki eksiklikleri ve gereksinimleri gördük ve ona göre hazırlık yapmaya başladık. Bu gibi büyük uluslararası organizasyonlar ilçemizin 'Tarihin Doğduğu Kent' kimliğinin bütün dünyaya ifadesi anlamına gelmektedir. Tekkeköy'ün turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve bölgenin en eski insan mesken yerleşkesi tarihine sahip olması bizim çıkış noktamızdır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmenin en kalıcı yöntemi de uluslararası akademik çalışmalar ve sunumlardır" ifadelerini kullandı.

Tekkeköy’ün ismini ve tarihini herkes öğrenecek

Uluslararası Arkeoloji Kongresi ile yut içi ve yurt dışındaki akademisyenlerin, turistlerin ve ilgililerin gözlerinin Tekkeköy ilçesine çevrileceğini vurgulayan Başkan Togar, "Dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin ilçemize gelip burada akademik çalışmalarını sunması ve bu çalışmaların bilimsel kaynaklara, literatürlere girmesi Tekkeköy’ün isminin duyurulmasında, alanın tanınmasında önemli bir görevi yerine getirecek. Yurt içinden ve yurt dışından gelen turist ve misafir sayısı katlanarak artacak ve Tekkeköy bölgenin önemli bir turizm merkezi haline dönüşecek.  Birinci kongremizdeki bilgilerin bu yıl yapacağımız çalışmayla birleşmesiyle arkeolojik ve tarihi anlamda büyük yol kat etmiş olacağız. Ayrıca İlçemiz ve bölgeyle ile ilgili yeni tarihi bilgilerde elde etmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

 

adminadmin