Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-09-2017 14:34   Güncelleme : 08-09-2017 14:34

Tekkeköy Belediyesi Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna Hazırlanıyor

​Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaralarının çıkış noktası olarak ön planda tutulacağı ve Tekkeköy Belediyesinin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu için çalışmalar başladı.

Tekkeköy Belediyesi Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna Hazırlanıyor

Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu genel sekreteri Prof. Dr. Sümer Atasoy, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa ve Doç Dr. Akın Temur ile KATAP Başkanı Şeref Aydın 27 – 29 Ekim tarihleri arasında Tekkeköy Belediyesi koordinasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Arkeoloji sempozyumu için Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile bir araya gelerek hazırlıklar, çalışmalar ve yapılması planlanan programlar hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Tekkeköy mağaralarına ışık tutacak

Tekkeköy Belediyesi ev sahipliğinde Tekkeköy mağaraları çıkış noktası olarak 27 – 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumunun tarihi bilgilerin tazelenmesinde ve güncellenmesinde etkin rol oynayacağını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi M.Ö 10 bin ila 60 bin yılları arasında bir tarihi geçmişe sahip olan Tekkeköy Mağaraları ile ilgili ilk defa bir Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu düzenleniyor. Bu sempozyum ilçemizin ‘Tarihin Doğduğu Kent’ kimliğinin bütün dünyaya ifadesi anlamına gelmektedir. Tekkeköy’ün turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve bölgenin en eski insan mesken yerleşkesi tarihine sahip olması bizim çıkış noktamızdır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmenin en kalıcı yöntemi uluslararası sempozyumdur. Bu Uluslararası sempozyum gözleri ilçemize çevirecek ve dünyanın dört bir yanından burayı görmeye gezmeye hatta incelemeye yapmaya insanlar gelecek. Ardından bölgede bir arkeolojik kazı çalışmasının başlatılması en büyük hedefimiz olacak’’ dedi.

Uluslararası arkeoloji sempozyumunun önceliğinin Tekkeköy olacağını ifade eden Prof. Dr. Sümer Atasoy, ‘‘Tekkeköy Belediyesi koordinatörlüğünde düzenlenecek olan Uluslararası arkeoloji sempozyumumuza bu bölgede araştırma yapmış ve Tekkeköy gündemli dünyaca ünlü 45 arkeoloğu davet ettik. Bölgenin tarihi ve Samsun için çok önemli ve güzel bilgilerin ortaya çıkacağı ve paylaşılacağı sempozyumumuz Tekkeköy mağaralarının bilinmeyenlerine de ışık tutacaktır’’ dedi.

 Uluslararası arkeoloji sempozyumu genel sekreteri Prof. Dr. Sümer Atasoy, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa ve Doç Dr. Akın Temur ile KATAP Başkanı Şeref Aydın Uluslararası arkeoloji sempozyumuna desteğinin yanında ev sahipliği yaptığı için Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a teşekkür ettiler.  Ardından heyet sempozyum hazırlıklarına devam etti.

adminadmin