Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-02-2019 09:00   Güncelleme : 11-02-2019 09:00

Tekkeköy Devlet Hastanesi Temeli Atılıyor!

Tekkeköy Devlet Hastanesi Temeli Atılıyor!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Sağlık Bakanlığından alınan son bilgiler doğrultusunda 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesinin temelinin şubat ayı içerisinde atılacağı müjdesini verdi.

Her toplantısında hastane ile ilgili son gelişmelere değinen Togar, “250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanemizin tüm resmi prosedürleri tamamlandı. Sağlık Bakanlığımız ile şubat ayı içerisinde temel atılması ile ilgili programlamaları yapıyoruz” dedi.  

Hastanenin Temeli Şubat Ayın İçerisinde Atılacak

Tekkeköy halkının heyecanla beklediği Tekkeköy Devlet Hastanesinin temelinin şubat ayı içerisinde atılacağı müjdesini paylaşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizin bir asırlık özlemin dinmesine artık sayılı günler kaldı. İnşallah büyük heyecanla beklediğimiz 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanemizin temelini bu ay içerisinde atacağız. İlçemizin yüz yıllık hayalinin gerçekleşmesi noktasında 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanemizin artık inşaat ve temel aşamasına geldik. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte temelin şubat ayı içerisinde atılması ile ilgili planlamaları yapıyoruz. Halkımız gibi bizlerde heyecanla temel atacağımız günü bekliyoruz. Her türlü alt yapı çalışmalarının ardından şantiyede tam anlamıyla kuruldu. Ruhsat işlemleri ve tüm resmi prosedürleri de tamamlanan 250 Yataklı Devlet Hastanemizin temelini önümüzdeki sayılı günler içinde atmış olacağız” dedi.

Tekkeköy Devlet Hastanesi Kasım 2020’de Hizmet Vermeye Başlayacak

Şubat ayı içerisinde temelinin atılması planlanan hastanenin iki yıl gibi kısa sürede tamamlanacağına dikkat çeken Başkan Togar, “Tarafımızdan üretilen 60 bin 514 m2 arsa alanı üzerine inşa edilecek 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanemiz 05.11.2020 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor. 250 yataklı olarak inşa edilecek hastanemizde 60 poliklinik odası, 12 yataklı palyatif bakım merkezi, 27 yataklı yoğun bakım ünitesi, 7 ameliyathane, 10 yataklı diyaliz ünitesi, yanık odası, MR, tomografi, mamografi bölümleri bulunacak. Yine tam donanımlı bir görüntüleme merkeziyle, kapsamlı patoloji ünitesi, endoskopi, bronkoskopi ünitelerini de içinde barından laboratuar olacak. 127 milyon lira ihale bedeli olan hastane bodrum ve zemin kat olmak üzere 6 kat olarak inşa edilecek. Öncelikle yüce Rabbim bizlere ve tüm halkımıza sahlık ve sıhhat versin. Bizleri ve çevremizdekileri hastanelere düşürmesin, hastanesizde bırakmasın. Şükürler olsun ilçemizin bir asırlık özlemi artık diniyor” şeklinde konuştu.

adminadmin