Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-07-2017 14:59   Güncelleme : 21-07-2017 15:02

Tekkeköy Sokakları Rengarenk

Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında Tekkeköy’de herkesin ilgisini ve dikkatini üzerinde toplayan Oryantiring müsabakalarının startı verildi.

Tekkeköy Sokakları Rengarenk

Oryantiring harita ve pusula yardımıyla önceden belirlenmiş bir parkurda, haritanız üzerinde işaretlenmiş kontrol noktalarını sırasıyla ve zamana karşı yarışarak bir yön bulma sporudur. Tekkeköy ilçesi nostalji parkında startı verilen yarışma ilçenin sokaklarındaki belirli noktaların bulunmasının ardından ilçe meydanında son buldu. Son derece ilgi çekici ve farklı bir yarışma olması ve vatandaşlar tarafından çok bilinmemesi nedeniyle büyük bir merak ve ilgiyle herkes yarışmayı takip etti.

Olimpiyat heyecanı Tekkeköy sokaklarında

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında Tekkeköy’de basketbol ve Oryantiring müsabakalarının düzenlendiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Olimpiyatların resmi açılış seremonisine ev sahipliği yapan ilçemiz basketbol ve Oryantiring alanlarında düzenlenen müsabakalarla olimpiyat heyecanını yaşıyor. Özellikle bugün düzenlenen Oryantiring müsabakaları büyük ilgi ile izlendi. Yarışmacıların ellerindeki harita ile sokaklarda işaretlenmiş kontrol noktalarını araması vatandaşlarımızın şaşkın bakışlarına neden oldu. Tüm Tekkeköy olimpiyatları benimseyerek sporculara ve izleyicilere Türk misafirperverliğini en iyi şekilde sergiledi. Tekkeköy sokakları adeta olimpiyatları yaşadı. Böyle uluslararası bir organizasyonda ilçemizin yer alması sporcuların burada yarışması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır’’ dedi.

Tekkeköy’ün gururu Emrah

Olimpiyatlarda Tekkeköy ilçesini temsil eden ve Milli takımda yer alan bir sporcunun olmasının büyük bir Milli gurur olduğunu söyleyen Başkan Togar, ‘‘ 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında Ülkemizi, şehrimizi ve ilçemizi Oryantiringde temsil eden Milli sporcularımızdan birisi de Emrah Eren kardeşimiz. Emrah Eren Tekkeköy ilçemizde ikamet eden ve belediyemizde çalışan bir kardeşimiz. Kısa süre önce olimpiyatlara hazırlanmaya başladı. Daha sonra büyük başarılar göstererek Oryantiring Milli takımına seçildi. Oryantirig müsabakalarında yarışarak Ülkemizi, şehrimizi ve ilçemizi temsil eden Milli sporcumuz, gururumuz Emrah kardeşimiz aynı zamanda da belediyemizi temsil ediyor. İnşallah müsabakalarda dereceye girerek madalyada kazanır. Organtiring Milli takımında şanlı bayrağımızı taşıyan gururumuz belediyemiz personeli Emrah Eren’e ve tüm Millilerimize bir kez daha başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.  

 

adminadmin