Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2016 16:10   Güncelleme : 22-09-2016 16:10

Tekkeköy Tarihiyle Bütünleşiyor

Tekkeköy Belediyesi ilçeyi tarihiyle buluşturmak amacıyla ilçenin çeşitli bölgelerine Selçuklu ve Osmanlı motifleri ile mimari özelliklerini barındıran yeni çeşmelerin yapımına başladı.

Tekkeköy Tarihiyle Bütünleşiyor

Samsun Haber -  Her adımı tarih kokan Tekkeköy’ü Osmanlı ve Selçuklu motifleri ve mimari özellikleriyle bezeyerek ilçeyi tarihle bütünleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizde belirlemiş olduğumuz bazı noktalara Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ve motifleri ile süsleyerek tarihi kimliğimizi çevremize yansıtma yolundaki çalışmalarımıza başladık. Öncelikle hayratlarla işe koyulduk. Mahallelerimize Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ve motiflerini içeren yeni çeşmeler inşa etmeye başladık.  

Tekkeköy’ün her adımını ecdadımız Selçuklu ve Osmanlı devletinin güzellikleriyle buluşturuyoruz ve buluşturmaya da devam edeceğiz. Tarihi bakımdan çok zengin ve şanslı bir ilçemiz var. Özellikle dünyada yapmış olduğu eserlerle anılan ecdadımız Selçuklu ve Osmanlı devletinin izlerini ilçemizin farklı yerlerinde görmek mümkün. Bizde eskiyle yeniyi harmanlayarak Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile motiflerini her yerde kullanmaya başladık. Öncelikle ilçemize ecdadımızın dünyaya örnek teşkil eden mimari tarzı ve motifleri içeren yeni çeşmeler yapmaya başladık. Yine belirli noktalar ile binalarımızı ve duvarlarımızı ecdadımızın mimari özellikleri ve motifleriyle kaplayarak tarihi kimliğimizi ön plana çıkaracağız.

İlçemizin adını çıkış noktası olarak kabul edilen  Şeyh Yusuf Zeynüddin Hazretleri’nin tekkesi ve camisinin etrafında bulunan duvarları ve giriş kapısını Selçuklu mimarisi ve motifleri ile bezeyerek o bölgeyi de tarihiyle bütünleştireceğiz. Artık Tekkeköy modern yapısının yanında tarihiyle bütünleşerek bölgede örnek gösterilecek ilçe haline gelecek” şeklinde konuştu.

adminadmin