Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-04-2018 15:59   Güncelleme : 30-04-2018 15:59

Tekkeköy Zabıta Ekiplerinden Pazar Denetimi

Tekkeköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların gönül rahatlığıyla daha güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için ilçe pazarındaki denetimlerini sürdürüyor.

Tekkeköy Zabıta Ekiplerinden Pazar Denetimi

Tekkeköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin pazar yeri denetimini ilçe merkezindeki pazaryerinde gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ve saklama koşulları gibi daha birçok konu denetlenerek etiket kontrolü yapıldı. Tezgahlardaki etiketleri ve ürünleri dikkatle inceleyen zabıta ekipleri eksik bulunan hususlar konusunda pazarcı esnafını bilgilendirdi. 

Halk Sağlığı İçin Denetimler Aralıksız Sürüyor

Halk sağlığı yönünden pazar denetimlerinin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Halkımızın sağlığı her şeyin üstündedir. Bizlerde ilçe halkımızın aldığı gıda ürünlerinin vatandaşların evlerine, sofralarına en sağlıklı şekilde ulaştırılması konusunda gerekli denetimleri sürdürüyoruz. Pazaryerlerindeki denetimlerde ekiplerimiz ürünlerin son kullanım tarihleri, ürün ambalajları, etiketleri, tazeliği, saklama koşulları ve ürünlerin genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı gibi daha bir çok konuda kontrollerini sürdürüyorlar. Ekiplerimiz satıcıların terazilerini kontrolün yanında tezgahlarda satılan meyve ve sebzelerde yer alan etiketlerin kurallara uygun olup olmadığına bakarak, fiyatların görünür şekilde yazılması konusunda satıcıları uyardı.

İlçemizdeki pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla yapılan denetimlerden vatandaşların memnun olduğunu dile getiren Başkan Togar, “Bugün olduğu gibi bugünden sonrada denetimlerimize aralıksız devem edeceğiz” ifadelerini kullandı.

adminadmin