Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-10-2016 15:42   Güncelleme : 11-10-2016 15:42

Tekkeköy’de Altyapı Çalışmaları Hızlandı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy’de SASKİ tarafından devam eden ve tamamlanan çalışmaları Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt ve İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller ile yerinde inceleyerek, yeni yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Tekkeköy’de Altyapı Çalışmaları Hızlandı

Samsun Haber - Tekkeköy merkezi ile çevre mahallelerin tamamındaki cadde ve sokaklarda muhtelif çapta kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Büyükşehir Belediyemiz ilçemizde başlatmış olduğu altyapı çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. İlçemizde yürütülen ve planlanan projeler konusunda SASKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt, İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller ve Tekkeköy SAKSİ sorumlusu Kazım Vural ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bir görüşme yaptık. Ardından ilçemizdeki devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde inceledik. Tüm cadde ve sokaklarımız örümcek ağı gibi içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ile örülüyor. Bu çalışmalar neticesinde gelişen şehirleşmenin ihtiyaç duyduğu kanalizasyonun yanında bazı bölgelerde şiddetli yağışlarla meydana gelebilecek taşkın ve su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tekkeköy’ün bölgedeki en hızlı gelişen ve yapılaşan ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, “İlçemiz Samsun’un en hızla gelişen ve yapılaşan yerlerinden birisi olma konumuyla, yapılaşmaya paralel olarak içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları da bu gelişime ayak uyduruyor. İlçemizde kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşaatı çalışmalarının yanında dere ıslahı ve temizleme çalışmaları da yine SASKİ tarafından başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Kanalizasyon ve yağmursuyu hatları için yerine göre 200’lük 300’lük, 400’lük, 600’lük, binlik ve iki binlik borular kullanılıyor. Koordineli, programlı ve kapsamlı alt yapı çalışmaları tam manasıyla bittiğinde ilçemiz standartlara uygun alt yapıya kavuşacak. İlçemizde yürütülen kapsamlı kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu’na, Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt’a ve İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller’e ilçe tarihindeki en büyük altyapı çalışmalarından dolayı ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu. 

adminadmin