Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-12-2017 14:40   Güncelleme : 13-12-2017 14:40

Tekkeköy’de Kitaplar Öğrenciyle Buluşuyor

Tekkeköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi'nin birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesi aracı vasıtasıyla 30 binin üzerinde kitap 10 bin öğrenciyle buluştu.

Tekkeköy’de Kitaplar Öğrenciyle Buluşuyor

Eğitimi her zaman ön planda tuttuklarının altını çizen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçemizde eğitim anlamında devrim niteliğinde çalışmalara imza attık. Dört yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilçemize dokuz adet okul kazandırdık. Yine dört yeni okulumuzun yapımının başlaması noktasında son görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin her türlü fiziki ve bilimsel alt yapıya sahip eğitim yuvalarında okuyabilmesi için bizler elimizden gelenin en iyisini yaptık. 1 Kitap 1 Hayat projemiz kapsamında ilçemizdeki tüm okulları ziyaret ederek her öğrencimize kendine ait bir kitap hediye ettik. Şimdide bu projemizin tamamlayıcısı niteliğinde işleme koyduğumuz Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesi aracımız vasıtasıyla İlçe halk kütüphanesindeki kitapları öğrencilerimiz ile buluşturduk. Bu kapsamda ilçemizdeki tüm okulları ziyaret ederek 30 binin üzerindeki kitabı 10 bin öğrencimiz ile buluşturduk. İlçedeki okuma oranının arttırılması noktasında önemli bir görevi yerine getirdik” dedi.

Kitaplar öğrencilerin ayağına gidiyor

Kitap alamayacak durumda bir çok öğrencinin olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, “Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Kütüphanemiz koordinesinde Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesi aracımız vasıtasıyla öğrencilerimizin okumak istedikleri farklı içerikteki 30 binin üzerindeki kitabı mekan, zaman, yer fark etmeksizin yarınlarımızın asıl sahibi evlatlarımız ile buluşturduk. Öğrencilerimiz maddi imkansızlıklar nedeni ile devamlı kitap alamayabilir. Bu çalışmamız ile kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında öğrencilerin istediği kitapları ücretsiz ödünç alabilecekleri Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesi artık her gün farklı bir okulun önüne giderek öğrencilerimize ödünç kitap verecek. Öğrencilerimizin ödünç kitap alması, kitap okumasını sağlamak maksadıyla kitapların yanında çeşitli hediyeler veriyoruz. Eğitim ile ilgili farklı alanlardaki çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

adminadmin