Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-10-2017 16:17   Güncelleme : 31-10-2017 16:17

Tekkeköy’de Turizm Hamleleri Göz Dolduruyor

Tekkeköy’de birçok değeri bir birine bağlayan çevrenin görüntüsünü değiştirmenin yanında turizm açısından da büyük bir değere sahip olan dere ıslahı projesinde son viraja girildi.

Tekkeköy’de Turizm Hamleleri Göz Dolduruyor

Tekkeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje ile Tekkeköy Arkeoloji Vadisi’nden başlayıp ilçe merkezinden geçen Lojistik Köy’e doğru devam eden derenin ıslah çalışmaları ve turizme kazandırılması çalışmaları devam ediyor.

Tekkeköy kadar bölge turizmi açısından da çok önemli ve dev bir projenin sona yaklaştığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizde çalışmaları hızla devam eden önemli bir projenin daha sonuna yaklaşıyoruz. Dere ıslah çalışmaları kapsamında Tekkeköy merkezinde bulunan Arkeoloji Vadimizden başlayıp Lojistik Köy’e kadar uzanan derenin ıslah edilmesi ve turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalarının yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Bu proje aynı zamanda Karadeniz bölgesindeki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy mağaraları arkeoloji vadisinin turistlik değerine değer katacak. Arkeoloji vadisi her yıl yerli yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen insanlık tarihinin en eski yerleşimleri arasında önemli bir yere sahip. Dere ıslahı ve alana giden yolun yapılması ile birlikte Tekkeköy arkeoloji vadisi her yönden eksik noktalarını tamamlamış olacak. Tekkeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje ile 16 milyon lira harcanarak turizme kazandırılacak olan Tekkeköy merkezindeki dere; süs havuzları, yürüyüş parkurları, köprüleri, kamelyaları, bankları, ışıklandırmaları, bisiklet yolları gibi insanları dinlendiren, alana çeken farklı görünüm sağlayan malzemelerle bezenecek. Yine Arkeoloji vadisinin tarihi yapısıyla özdeşleştirilecek yol ve kaldırım ile çevresindeki çalışmalar herkesin ilgisini alana toplayacak şekilde dizayn ediliyor. Ayrıca derenin tabanı ve etrafı doğal taş elemanları ile kaplanarak eşsiz bir alan haline dönüştürülerek turizmin hizmetine sunulacak” dedi.

Tekkeköy’de turizm açısından çok önemli gelişmeler yaşanıyor

 Dere üzerindeki ve etrafındaki çalışmaların sadece ıslah çalışmasıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda da derenin turizme kazandırılmasına yönelik projeler olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, “Büyükşehir Belediyemiz ve DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında Tekkeköy deresinin ıslah çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yürütülen çalışmalar sonunda, sel ve taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dere bambaşka bir görünüme kavuşarak muhteşem bir turizm alanı haline gelecek. Tüm bileşemleri ile toplamda 16 milyon liralık bu büyük yatırım sel ve taşkın ile dere ıslahının yanında en önemlisi insanların kullanabileceği aktif bir yaşam alanına dönüştürülmesi ve turizme kazandırılması olacak. Söz konusu iş kapsamında; 5 km temeli beton harçlı kargir duvar, 2,5 km kanal tabanı beton kaplaması, betonarme kemer taşıt köprüsü ve korkuluk imalatları DSİ tarafından yapılacak. Yine diğer süs havuzları, ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, kamelyalar, köprüler, tarihi alana uygun yol ve kaldırım çalışmaları ortak çalışma neticesinde burada hayat bulacak. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde derenin yanındaki yoldaki çalışmalarımızda ıslah çalışmalarına paralel bir şekilde devam ediyor. Dere ıslahı ve turizme kazandırılma çalışmaları, tarihi alana uygun yol ve kaldırım çalışmaları, peyzaj ve çevre düzenlemesi ile aydınlatması tamamlandığında alana ilgi daha da artacak ve dünyanın dört bir yanından buraya arkeoloji vadimize turist akını olacak” diye konuştu.

adminadmin