Kültür
Giriş Tarihi : 29-10-2017 08:30   Güncelleme : 29-10-2017 08:31

Tekkeköy’de Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu devam ediyor

Tekkeköy Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan "Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu" 2. gününde tarih ve arkeoloji alanında uzman hocaların sunumlarıyla devam ediyor.

Tekkeköy’de Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu devam ediyor

Tekkeköy Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Oxford Üniversitesi (İngiltere), Oulu Üniversitesi (Finlandiya), Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) ile Amisos Yayın Birliği ortaklığında dünyanın ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 55 akademisyenin katılımıyla cuma günü başlayan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Pazar günü Samsun’un ve Tekkeköy’ün tarihi, turistlik yerleri ve müzelerinin gezilmesiyle son bulacak. Genel sekreterliğini dünyaca ünlü arkeolojide otorite bir isim olan ve Oxford Üniversitesi Karadeniz Tarih Araştırmaları Merkezi Başkanı Pof. Dr. Gocha Tsetskhladze ile Türkiye'de arkeolojide diğer bir otorite isim olan Prof. Dr. Sümer Atasoy’un birlikte yürüttüğü Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Cumartesi akşamı son sunumlar ile tamamlanıyor.

Bu sempozyum bölge için önemli

Tekkeköy ve bölge tarihi için önemli bilgilerin paylaşıldığı Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna katılıma dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlk defa böyle bir Uluslararası Sempozyum düzenledik. Bölgede düzenlenen en büyük katılımlı Uluslararası Arkeoloji Sempozyumunu düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sempozyum bölge için büyük önen arz ediyor. Bölgedeki ve ilçemizdeki insanlık tarihi ile ilgili yeni bilgilerin ortaya konulduğu bu çalışma kitaplaştırılacak. Böylelikle Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları ve bölge hakkında bilimsel bir yayın ortaya konulmuş olacak. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından farklı üniversitelerden 55 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz Uluslararası Arkeoloji Sempozyumumuz özellikle Tekkeköy mağaralarının tanınması açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu çalışma yerli yabancı alanında uzman arkeologların dikkatini ilçemize çevirecek. Ardından Tekkeköy Mağaralarında kapsamlı çalışmalar ve arkeolojik kazıların başlayacaktır.” dedi.

Togar, Sergi açılışını yerli yabancı Arkeologlar ile yaptı

Tekkeköy’ün tarihi ve doğal güzelliklerinin sergilendiği serginin açılışını Uluslararası Arkeoloji Sempozyumuna katılan yerli yabancı Arkeologlar ile birlikte yapan başkan Togar, adından misafirler ile birlikte sergiyi gezdi. Ayrıca Başkan Togar misafirlere ve sunum yapan hocalara fotoğraflarda yer alan yerler hakkında bilgiler verdi.

 

adminadmin