Güncel
Giriş Tarihi : 28-01-2014 14:36   Güncelleme : 28-01-2014 14:36

TEKKEKÖY’DEN YÜKSELEN FERYAD!

Tekkeköy’de kurulan sülfürik asit üretim tesisi Tekkeköy ve çevresinde insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladı haberimizin ardından Tekkeköy’den konu ile ilgili olarak ciddi şikayetler gelmeye başladı..

TEKKEKÖY’DEN YÜKSELEN FERYAD!
 Yaklaşık üç ay önce üretime geçen sülfürik asit üretim tesisi Tekkeköy ve çevresinde insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladı..

Tekkeköy Sanayi Mahallesi'ne Toros Tarım tarafından kurulan Sülfürik Asit Üretim Tesisi ve Proses Atık Isısından Elektrik Santrali  üretime başladığı günden bu güne tarım bölgesi olan Tekkeköy ve Çarşamba ovalarındaki sebze ve meyveleri etkileyerek insan ve hayvan sağlığı tehdit ettiğine yönelik şikayetler gelmeye başladı..

SEBZELER ACIDAN YENMİYOR

Bölgede yaşayana vatandaşlar “Yediğimiz lahana ve marul diğer sebzeler artık acıdan yenmiyor..

kim onay verdiyse bizleri asit yağmuruna maruz bıraktıysa Allah’ın laneti üzerinize olsun..” şeklinde tepkilerini dile getirirken durumun daha vahim olduğunu dile getiren şikayetler de ise;

“Sesimizi duyun zehirliyor bizleri nefes alamıyoruz Suriye’de Esed burada fabrikalar zehirliyor kurtarın bizi. Sağlık kenti samsuna önce zehirleyip sonra tedavi etmek için mi kuruldu” şeklinde soruluyor..

Devam eden şikâyetlerde ise vatandaşlar mağduriyetlerini şöyle sıralıyor:
“Tekkeköy bir ova kenti tarımsal anlamda gelişebilir ..doğal yolla oluşan bir ovada neden ısrarla azot bakır ve sülfirik asit tesisleri kurulup bizlerin sağlıklı yaşaması engelleniyor. bize bunları yapanlarda inşallah kanser olur .nefesimizi kesenlerin nefesleri kesilir.

İnanın balkonlarımızdaki çamaşırlar asitten geceleyin simsiyah oluyor. Bu vicdansızlar geceleyin saat 12 den sonra asiti çevreye salıyorlar sabah kalktığımızda bazen gece yarısı kalktığımızda nefes alamıyoruz. Boğazlarımız yanıyor asittten. Bizleri bile bile zehirliyorlar .Sesimizi duyun..

lütfen bizleri duyun Selyeri Sanayi Mahallesinde iki kişiden biri kanser yardım edin...

ASİT YAĞMURU TEHLİKESİ
 
Sülfürik asit üretim tesislerinden havaya salınan sülfürün nemle birleştiğinde asite dönüşerek bölgede asit yağmurlarına neden olacağı ve çevreye vereceği zararla birlikte insan ve hayvan sağlığını da tehdit edeceği belirtiliyor.
 
adminadmin