Spor
Giriş Tarihi : 17-09-2019 14:45   Güncelleme : 17-09-2019 14:45

Teknik Direktör İrfan Buz: Samsunspor’un selametini düşünmek durumundayız!

Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Samsunspor’un 2-2 berabere kaldığı BAK Spor Kulübü maçını ve hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasını değerlendirdi.

Teknik Direktör İrfan Buz: Samsunspor’un selametini düşünmek durumundayız!

Nuri Asan Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör İrfan Buz, “Ankara’ya gitmeden önce bizim hedefimiz 3 puanla dönmekti. Müsabakaya baktığımızda 8’inci dakikada aldığımız pozisyonda Bahattin’in kaleci ile karşı karşıya kalıp da atamadığı bir pozisyon vardı. Onun ardından 14’üncü dakikada dikine oynanmış ve bizim tarafımızdan duruş hatası yapılan bir uzun toptan sonra rakibimiz 1-0 öne geçti. Müsabaka devam ederken, kendinden çok emin, istekli ve coşkulu bir takım vardı. Burada pozisyonları zorlarken 1-1’i bulduk. Arkasından da 2-1 yaptık. Bundan sonra bütün olay bize döndü. Coşkuluyduk, istekliydik. Soyunma odasına da öyle girdik. İkinci yarı başladığında biz skoru 3-1 yapmayı istiyorduk. Maalesef bireysel bir hatadan kaynaklanan bir penaltı pozisyonu oldu. Rakip 2-2’yi yakaladıktan sonra vazgeçmeyen bir Samsunspor’u burada göremedik. Özellikle tercihlerimizde ve ileride çoğalmada sıkıntı yaşadık. İkinci devre bizde, rakip de pozisyona giremedi. İkinci devre iyi oynamadık. Burada bazı zaaflarımızda ortaya çıktı. Onların üzerine gideceğiz. 3 maçta 9 puan almamız gerekirken 7 puan aldık” dedi.

Hafta sonu Samsunspor’un kendi sahasında oynanacak olan Tarsus İdman Yurdu maçını da değerlendiren İrfan Buz, “Hafta sonu kendi sahamızda önemli bir rakiple karşılaşacağız. Düşündüğümüz hamlelerin gerekli analizlerini yaparak Tarsus İdman Yurdu’na karşı sahamızda oynayacağız. Burada da 3 puanı alıp yolumuza devam edeceğiz. 1’e 1 kaldığımızda bunlara sprint olarak cevap vermek durumundayız. Bunları da lig içerisinde oynandığı zaman görüyorsunuz. Bu hataları en asgariye düşürüp, önlemleri alarak yolumuza devam edeceğiz. Kaliteli arkadaşlarımız var. Onlarda bu lige alışıyor. Benim istediğim vazgeçmeyen, sonuna kadar isteyen bir Samsunspor olmasıdır. Ben futbolcu kardeşlerimin hepsine çok güveniyorum. Bu hafta güzel bir maç olacak. Taraftarlarımızı Tarsus İdman Yurdu maçına bekliyorum. Tarsus takımı da kendi sahasında Sarıyer’i 2-0 yendi. Kendi sahamızda coşkulu bir şekilde 3 puanımızı alarak 10 puanla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İrfan Buz, “Oğuz Gürbulak bizim için önemli bir futbolcu. Bugün kupa kuraları çekiliyor. Kupa da bizim için önemli olduğu için. Bütün kardeşlerimize yer vereceğiz. Herkes kendini gösterme fırsatı bulacak. Biz de BAK Spor maçında Oğuz’un yerine Ferhat’ı tercih ettik. Farklı tercih de kullanabilirdim ama Samsunspor için tercih kullanmak zorundayım. Herkes burada Samsunspor’un selametini düşünmek durumundayız. Duygusal olduğumuz takdirde farklı boyuta gider. Adil olmaya çalışıyorum ama yüzde yüz olamazsınız” şeklinde konuştu.

adminadmin