Teknoloji
Giriş Tarihi : 15-03-2015 14:14   Güncelleme : 15-03-2015 14:14

Telefonunu öldür uygulaması hırsızları pes ettirdi

Apple mobil işletim sistemi iOS 7 ile birlikte “kill switch” adlı bir uygulama başlatmıştı ve şirket bu uygulamayı kullanıcılarına sunalı bir yıl oldu. Yeni gelen raporlara göre “ kill switch ” sayesinde çalıntı iPhone sayısı yarıya düştü. Çünkü bu uygulama çalınan ya da kaybolan iPhone’larda sahibinin cihazı öldürerek tamamen işlemez hale getirmesini sağlıyor. Kill Switch’in Türkçe anlamı "telefonunu öldür" ve bu uygulama sayesinde kullanıcılar telefonlarındaki verileri uzaktan kontrol edebiliyor ve gerektiğinde yok edebiliyorlar. Durum böyle olunca hırsızlar ellerinde patlayacakları bir cihaz için kendilerini riske atmak istemiyorlar. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, iPhone hırsızlıklarının İngiliz başkentinde yarı yarıya düştüğünü söyledi. Kill switch adlı uygulamanın tanıtılmasından bu yana ABD'de çalıntı Apple akıllı sayısı San Francisco yüzde 40 ve New York'ta yüzde 25 oranında düştü. Belediye Başkanı Johnson, birkaç yıl önce özellikle büyük şehirlerde akıllı telefon hırsızlığında patlama olduğunu ve bu uygulama sayesinde ilk defa bu mücadelelerinde başarılı olduklarını söyledi. Şu anda Apple, Samsung ve Google marka akıllı telefonlarda bu teknoloji mevcut ve Microsoft’un da en kısa sürede bu uygulamayı mobil işletim sistemine eklemesi bekleniyor.

Telefonunu öldür uygulaması hırsızları pes ettirdi

Apple mobil işletim sistemi iOS 7 ile birlikte “kill switch” adlı bir uygulama başlatmıştı ve şirket bu uygulamayı kullanıcılarına sunalı bir yıl oldu. Yeni gelen raporlara göre “ kill switch ” sayesinde çalıntı iPhone sayısı yarıya düştü. Çünkü bu uygulama çalınan ya da kaybolan iPhone’larda sahibinin cihazı öldürerek tamamen işlemez hale getirmesini sağlıyor.

Kill Switch’in Türkçe anlamı "telefonunu öldür" ve bu uygulama sayesinde kullanıcılar telefonlarındaki verileri uzaktan kontrol edebiliyor ve gerektiğinde yok edebiliyorlar. Durum böyle olunca hırsızlar ellerinde patlayacakları bir cihaz için kendilerini riske atmak istemiyorlar.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, iPhone hırsızlıklarının İngiliz başkentinde yarı yarıya düştüğünü söyledi. Kill switch adlı uygulamanın tanıtılmasından bu yana ABD'de çalıntı Apple akıllı sayısı San Francisco yüzde 40 ve New York'ta yüzde 25 oranında düştü.

Belediye Başkanı Johnson, birkaç yıl önce özellikle büyük şehirlerde akıllı telefon hırsızlığında patlama olduğunu ve bu uygulama sayesinde ilk defa bu mücadelelerinde başarılı olduklarını söyledi.

Şu anda Apple, Samsung ve Google marka akıllı telefonlarda bu teknoloji mevcut ve Microsoft’un da en kısa sürede bu uygulamayı mobil işletim sistemine eklemesi bekleniyor.

adminadmin